Sana içten bağlıyız

Güncelleme Tarihi:

Sana içten bağlıyız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni CHP” söylemine atıfla, olağanüstü kurultay arayışı başlatan parti içi muhalefete, partisinin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evini ziyaret ederek mesaj verdi.

Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal’in ikinci gününde Atina’dan Selanik’e geçti. Kılıçdaroğlu’nun Selanik’teki ilk durağı, Türkiye’nin 1940 yılında Yunanistan’dan teslim aldığı Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinde bulunan Türk Başkonsolosluğu oldu. Kılıçdaroğlu, kısa bir süre konsoloslukta dinlendi; babası Ali Rıza Bey’in, Atatürk 2 yaşındayken diktiği nar ağacının bulunduğu bahçeyi gezdi. Müzeye dönüştürülen evi Selanik Başkonsolosu Hüseyin Özdemir’in rehberliğinde gezen Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün doğduğu odada bulunan şeref defterini imzalayarak, şunları yazdı:

Şükranla anıyoruz

“Sevgili Atatürk’ümüz ben ve arkadaşlarım senin doğduğun topraklarda Selanik’teyiz. Doğduğun topraklarda seni minnet ve şükranla anıyoruz. Devrimlerin bizim ilkemiz oldu ve olmaya da devam edecektir. Çağdaş uygarlık yolunda gideceğiz sana en içten bağlılığımızı sunuyorum.”

Ziyaretin ardından gezisini izleyen basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Selanik’e ilk kez geliyorum. Selanik’te bulunup Mustafa Kemal’in doğduğu evi görmek çok güzel. Burada olup duygulanmamak mümkün değil. Türkiye’de devrim yapan ve dünyaya örnek olan bir lideri, her yerde her ortamda anmamız gerekiyor. Mustafa Kemal bu açından gerçekten çağdaş uygarlık hedefini gösteren ender liderlerden birisidir. Pek çok lider tarih sahnesinden silindi gitti. Ama Mustafa Kemal yaşıyor bu bizim açımızdan çok önemlidir.

Yemin etmeme gerekçemizi uluslararası örgütlerle de paylaştık. Etkilerinin ne olacağını hep birlikte, yaşayıp göreceğiz. Enternasyonal toplantısında da bunun ilk etkilerini gördük.

Yeminde aynı noktadayız

Pek çok lider geldi ve ülkemizdeki gelişmeleri sordu, gerekli açıklamaları yaptım. Şu ana kadar çözüme yönelik olarak ise Ankara’dan bana yansıyan bir gelişme bulunmuyor. Aynı noktadayız, durduğumuz yerde duruyoruz.” Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde grubunun alacağı tavrı kurmaylarıyla bugün yapacağı son değerlendirme ile netleştirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!