Samsun'da yarın okullar tatil mi? Valilikten açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Samsunda yarın okullar tatil mi Valilikten açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 17:34

Samsun'da yarın (9 Ocak pazartesi) günü okullar tatil olup olmayacağı ile ilgili Samsun Valiliği'nden açıklama geldi. Samsun'da Valilikten yapılan açıklamaya göre yarın tüm okullar tatil edildi. Samsun’da hava sıcaklığı 1 günde 25 derece birden düşünce, yoğun kar yağışı etkili oldu.

Haberin Devamı

Samsun'da, etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı merkez İlkadım ilçesi ile Vezirköprü ilçesinde 9 Ocak Pazartesi günü okulların tatil edildiği belirtildi.  Açıklamada, İlkadım ve Vezirköprü'de aynı gün çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.  Öte yandan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, tatil duyurusunu Twitter hesabından da yaptı.
Şahin, "Yarım saat olsun sevgili öğrencilerimizin kitap okumasını istiyorum." notunu da düştü. Okuların tatil edilmediği ilçelerdeki öğrenciler ise Twitterden tatil isteklerini dile getirdi. Havza, Kavak, Çarşamba ve Asarcık ilçelerinde okulların tatil edildiği daha önce duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 9 Ocak Pazartesi günü 6 ilçede yaptığı kar tatilini il geneline uygulama kararı aldı ve bütün okulların tatil olduğunu açıkladı.
Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Valimiz Sayın İbrahim Şahin, olumsuz hava şartlarından dolayı 09 Ocak 2017 Pazartesi günü Samsun İl genelinde tüm okulların tatil edildiğini açıkladı. Valimiz Sayın İbrahim Şahin ayrıca, aynı gün çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını ifade etti" dedi.

30 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Samsun’un Terme, Asarcık, Vezirköprü, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde toplam 30 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştı. Karayollarında sürücüler tipi ve buzlanma nedeniyle uyarılırken yüksek kesimlerdeki çiftçiler için de zirai don uyarısı yapıldı.

1 GÜNDE 25 DERECE BİRDEN DÜŞTÜ

Samsun’da hava sıcaklığı 1 günde 25 derece birden düşünce, yoğun kar yağışı etkili oldu.  Tüm Türkiye’yi etkisi altına alana kara kış, Samsun’da da etkisini gösterdi. Dün 21 derece olan hava sıcaklığı, bugün eksi 4 dereceye kadar düştü. Gün boyunca etkili olan yoğun kar yağışı gündelik hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde tüm okullar bir gün tatil edildi. Dün kısa kollu giysilerle dolaştıklarını belirten vatandaşlar, bugün yağan kar karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirttiler.Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre kar yağışı Pazartesi ve Salı günü de etkili olduktan sonra hava açmaya başlayacak. Samsun’da hava sıcaklıkları Pazartesi ve Salı eksi 3, Çarşamba ve Perşembe 3 ve Cuma günü 4 derece şeklinde olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!