Sampiyon Kokorecci markasini tescil ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Sampiyon Kokorecci markasini tescil ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ilk kokorec dukkanlarini 1970'de acan ve ‘‘Sampiyon’’ adiyla un kazanan Tokgoz kardesler, ayni isimle cok fazla kokorecci acilinca markalarini 10 yil sureyle tescil ettirdi.

Istanbul'da kokorecseverlerin yakindan tanidigi Sampiyon Kokorec'in sahipleri Galip ve Necati Tokgoz kardesler adim basi Sampiyon adi altinda kokorec dukkanlari acilmasi uzerine markalarini tescil ettirdiler.

Ilk kokorec dukkanlarini 1970'de Balikpazari'nda acan Tokgoz kardesler, meslekte cekirdekten yetisme. Bir donem Beyoglu'nda degisik lokantalarda garsonluk yaptiktan sonra kendi dukkanlarini acmaya karar vermisler.

Kendilerine ozgu karisimlarla hazirladiklari kokorec ve midye tava ile adlarini butun Istanbul'a duyuran Sampiyon Kokorecci zamanla artan talebi karsilayabilmek icin bir sube de Besiktas'ta actilar.

Kahramanmarasli, genis bir akraba cevresine sahip Tokgoz kardesler yanlarinda calistirdiklari iscileri aile icinden seciyor. Kokoreccilik yaptiklari 29 yil boyunca yaninda calisan akrabalari isi ogrendikten sonra hep terketmis onlari.

Terkeden akrabalarin actiklari kokorec dukkanlarina Sampiyon Kokorecci adini vermeleri uzerine Tokgoz kardesler isimlerini guvence altina almaya karar verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanligi'na basvurarak 10 yilligina Sampiyon Kokorecci ismini tescil ettiren Galip Tokgoz, gazetelere de ilan vererek bu durumu musterilerine de bildirdi.

Et Susurluk'tan geliyor

Tokgoz, ‘‘Sadece Beyoglu ve Besiktas'ta subemiz var. Bunun disinda Istanbul'da Silivri, Bakirkoy, Avcilar, Fatih, Mecidiyekoy ve Maltepe'de, Ankara'da Tunali Hilmi Caddesi ve Bahcelievler'de, Adapazari, Isparta ile Bursa'da acilan Sampiyon Kokorecciler bizim taklidimiz. Sandvic aldigimiz firinci bile 'Sampiyon' adinda kokorec dukkani acti’’ diyor.

Kokoreci kendilerine has yontemlerle hazirladiklarini soyleyen Tokgoz, yapimda kullanilan malzemenin onemi uzerinde duruyor. Malzemeyi ilkbaharda kuzu zamaninda et kartlasmadan temin etmek gerektigini soyleyen Tokgoz, ‘‘Balikesir Susurluk'ta kesilen kuzulardan temin ettigimiz malzemeyi once tandirda 45 dakika sureyle pisiriyoruz. Soklama isleminden sonra buzhanede steril kosullarda saklaniyor. Pisirme asamasinda ise dis kismina surdugumuz ozel sosla mangala tasiyoruz. Serviste kullandigimiz baharatlarin kalitesine de ozen gosteririz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!