’Şalvar Davası’ filmi gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

’Şalvar Davası’ filmi gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 00:00

Sevdiği genç kızla sabah namazında kaçmak için sözleşen genç áşık, yanlışlıkla beş çocuk annesi kadını kaçırmaya kalktı. Kadının çığlıkları üzerine paniğe kapılan genç aşık ve arkadaşları kaçtı. Jandarma, şaşkın aşık ve arkadaşlarını arıyor.

TÜRK sinemasının klasikleri arasına giren Şener Şen, Müjde Ar ve Halil Ergün’ün oynadıkları ’Şalvar Davası’ filminin bir benzeri, Sakarya’nın Taraklı İlçesi’nin Mahdumlar Köyü’nde yaşandı. Sevdiği kızı sahur vakti kaçırmaya gelen meçhul aşık ve arkadaşları, yanlışlıkla caminin köşesinde bekleyen genç kız yerine, beş çocuk annesi kadını kaçırmaya kalkıştı. İddiaya göre, köyde oturan 16 yaşındaki E.B. telefonla tanıştığı ve bir süreden beri görüştüğü Akyazı Yeni Ormanköy’de oturan ve adının Davut olduğu belirlenen gençle evlenmeye karar verdi. Ancak genç kızın ailesi bu evliliğe karşı çıkınca gençler kaçmak için sözleşti. Bunun üzerine genç aşık iki arkadaşıyla birlikte Mercedes marka 34 UVC 21 plakalı otomobille köye geldi. Bu sırada caminin yanında oturan beş çocuk annesi 35 yaşındaki Sevgi Ercan, başına geçirdiği örtü ve şalvarıyla odun toplamaya çıkınca yanlışlığa kurban gitti ve kaçırılmak istendi.

Kadının çığlıkları üzerine sabah namazı için camide bulunanlarla evlerinden fırlayan köylüler zanlılara saldırdı. Acemi aşık ve iki arkadaşı beraberlerinde getirdikleri silahla havaya ateş ederek canlarını kurtardı. Jandarmanın yaptığı soruşturma, yapılan yanlışlığı ortaya çıkardı. Jandarma, olayla ilgili olarak isimleri belirlenen üç kişiyi arıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!