'Saldırıları durdurma’ kararına uyuyor

Güncelleme Tarihi:

Saldırıları durdurma’ kararına uyuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2006 15:39

PKK Terör örgütünün 1 Ekim tarihi itibariyle ilan ettiği saldırıları durdurma kararının ardından bir haftalık sürede, 1’i Astsubay, 1’i uzman çavuş, 1’i köy korucusu ve 2’si asker 5 güvenlik görevlisi yaralandı. 1 PKK'lı terörist çatışmada öldürüldü, örgüte ait sığınaklarda bol miktarda lojistik malzeme ve patlayıcılar ele geçirildi. Yollara döşenen mayınlar fark edilerek imha edildi. Terörist örgüt militanlarının çatışmalardan kaçındıkları gözlenirken, Tunceli başta olmak üzere güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürdükleri belirtildi.

PKK’nın 1 Ekim tarihi itibariyle ilan ettiği saldırıları durdurma kararının üzerinden 1 hafta geçerken, PKK'lı teröristlerin çatışma ve risk içeren eylemlerden kaçındıkları ortaya çıktı. Örgütün saldırıları durdurma kararından sonra Doğu ve Güneydoğu’da örgüt ile bağlantılı gelişen olayların dökümü şöyle:

1 Ekim’de, Mardin’in ömerli ilçesi dağlık arazisinde yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 1 terörist ölü olarak silah, el bombası ve 200 gram C-4 patlayıcı madde ile ele geçirildi.
2 Ekim’de, Diyarbakır’ın Kulp ilçesi kırsalında yapılan operasyonda, 1 geçici köy Korucusu, mayına basarak ağır yaralandı.
3 Ekim’de,- Bingöl’ün Genç ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca hazırlanan basma tipi el yapımı patlayıcı madde düzeneği belirlenerek imha edildi. Olay yerinde, 1.5 kilo plastik patlayıcı, 1 kilo amonyum nitrat ve 30 santimetre elektrik kablosu bulundu.
4 Ekim’de, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında yapılan arazi aramalarında, PKK’lılara ait 200 gram A-4 patlayıcı madde bulunarak imha edildi.
4 Ekim’de, Elazığ’ın Palu ilçesi Gökdere bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, PKK’lılar tarafından tuzaklanan mayına basılması sonucu, 1 Jandarma Astsubay Üstçavuş ve 2 Jandarma Uzman Çavuş yaralandı.
5 Ekim’de, Tunceli’nin Hozat ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
5 Ekim’de Şırnak merkezde, Diyarbakır’ın Ergani ilçesi kırsalında ve Tunceli’nin Hozat ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından araziye döşenen patlayıcı maddeler güvenlik güçlerince belirlenerek imha edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!