Saldırıda yaralanan üniversite öğrencisi Hasan G. yaralı halde gittiği Bakanlık binasında sabah bulundu

Güncelleme Tarihi:

Saldırıda yaralanan üniversite öğrencisi Hasan G. yaralı halde gittiği Bakanlık binasında sabah bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 12:06

Ankara'daki terör saldırısında yaralanan ve Adalet Bakanlığı ek hizmet binası önünde baygınlık geçiren ODTÜ'lü öğrenci Hasan G, sabah mesaiye gelen bakanlık personeli tarafından fark edilerek hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Patlama sonrasında, Kızılay'da bulunan Adalet Bakanlığı ek binası bahçesine kadar yaralı halde giden 22 yaşındaki ODTÜ 3'üncü sınıf öğrencisi Hasan G, burada baygınlık geçirdi.

Olay yerinden uzaklaştığı için gece saatlerinde fark edilemeyen Hasan G, bakanlık bahçesinde baygın halde sabahladı. Bu sabah mesaiye gelen Bakanlık çalışanları, Hasan G'yi fark ederek 112 Acil Servis'e haber verdi.

Bir bakanlık personelinin refakatinde Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Hasan G'nin ameliyat edileceği öğrenildi.

Bakanlık görevlisi, Hasan G.'yi buldukları anı şöyle anlattı:
"Adalet Bakanlığı ek binası bahçesinde sabah iş başlangıcında bulduk. Gece zaten karanlık olduğu için güvenlikçiler de fark edememişler. Ambulansa haber verdik, ben de refakat ettim. Şu an durumu iyi. Kendisi bile yaşadığına inanamıyor."

Haberin Devamı

"Patlamanın sesi korkunçtu"

Patlamada yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Özkan Özbey, taburcu olduktan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Patlama anında olay yerinden geçtiğini kaydeden Özbey, "Patlamanın sesi, insanların sesi korkunçtu. Çok kötüydü her şey. Terör, insanları öldürmek, insanlığa aykırı bir olay, bir suç, bu olayı ve yapanları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!