Saldırıda ilk onlar öldü

Güncelleme Tarihi:

Saldırıda ilk onlar öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 01:44

Kenya’nın başkenti Nairobi’de cumartesi günü El Şebab’ın kana buladığı alışveriş merkezinde öldürülen sekiz buçuk hamile Türk Elif Yavuz (33) ile üç yıl önce Uganda’da tanıştığı İngiliz-Avustralya vatandaşı mimar sevgilisi Ross Langdon’ın (32) dünyayı yasa boğan ölümleriyle ilgili yeni ayrıntılar çıkıyor.

Haberin Devamı

İngiliz The Times gazetesine konuşan arkadaşları çiftin o gün alışveriş merkezine kıyafet, battaniye gibi bebek alışverişi yapmak için gittiklerini söyledi. Çiftin ilk bebeklerinin 7 Ekim’de doğması bekleniyordu. Saldırıdan önceki akşam evlerine yakın bir İtalyan restoranda arkadaşlarıyla yedikleri yemekte bebek isimleri üzerine konuştular. Arkadaşları Shelley Spearing, “Bebeklerine ne ismi koyacaklarını sorduğumda ‘İkimiz de bir isim belirledik’ dediler. Fakat isimleri bize söylemediler, kimseye ailelerine bile söylememişlerdi.” dedi. Saldırı günü ise çift, sabah doğumla ilgili bir kursa katıldılar, Elif emzirme hakkında bilgi aldı.

Suda doğum yapacaktı

Cumartesi günkü derse başkanlık eden, Elif’le Ross’ı en son cumartesi günü 11.30’da gördüğünü söyleyen Jennifer Carroll’a göre çift suda doğuma karar vermişti, çok heyecanlıydılar ve herşeyi öğrenmek istiyorlardı. Çift, daha sonra Westgate alışveriş merkezine gittiler, giriş kattaki hamburger restoranında yemek yediler. Yemek yerken 12.30 gibi alışveriş merkezine baskın düzenleyen El Şebab militanları rastgele ateş açtıklarında Elif ile Yavuz ilk ölenlerden oldu. Cesetleri yerde bulundu. Ross’un kolu sevgilisinin karnına sarılıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!