Saldırganlar ‘TKKKÖ üyesi’

Güncelleme Tarihi:

Saldırganlar ‘TKKKÖ üyesi’
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 20:45

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine 11 Şubat’ta saat 04.50 sıralarında maskeli kişilerin eş zamanlı düzenlediği molotofkokteylli ve pompalı tüfekli saldırıyla ilgili İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerince kamera görüntülerinden yola çıkılarak şüpheliler belirlendi.

Haberin Devamı

Tespit edilen 9 ilçedeki 20 adrese dün sabah erken saatlerde Özel Harekât timleri desteğinde baskın yapıldı. Operasyonda Halil S., Salih Ş., Okan K., Murat C.E., Yasin A., Bülent B., Erdem C., Selim P., Vedat T., Çağdaş D. ve Ahmet S. gözaltına alındı.

11 şüphelinin Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi oldukları açıklandı.

 

Polis, BÖG’ün, 6-8 Ekim tarihlerindeki Kobani eylemlerinin ardından kuruluşunu Kobani’de ilan ettiği, bu yapı içerisinde TKKKÖ gibi Türkiye’de faaliyet gösteren birçok sosyalist örgüt bulunduğunu açıkladı. Bu arada, Terörle Mücadele ekipleri, Kadıköy ve Sultangazi’deki Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) bürolarını da bastı ve arama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!