Saldırganlar kamerada

Güncelleme Tarihi:

Saldırganlar kamerada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Radyo Tatlıses'i basıp kurşun yağdıran saldırganlar güvenlik kamerasına yakalandı.

Organizatör Hasan Bora'nın Levent'teki bürosuna bir süre önce yapılan silahlı saldırıdan sonra, önceki gece de İbrahim Tatlıses'in sahibi olduğu Radyo Tatlıses ve bir villa kurşunlandı. Bora'nın işyerine yapılan saldırıdan, Tatlıses'in oğlu Ahmet Tatlı sorumlu tutulmuş, ünlü sanatçının olayı azmettirdiği ileri sürülmüştü. Radyo Tatlıses'e yapılan baskın sırasında güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler Asayiş Şubesi'nde incelemeye alındı.

Radyoda gövde gösterisi

Kimliği belirsiz üç kişi, önceki gece Ayazağa Ticaret Merkezi'nin 5. katında bulunan Radyo Tatlıses'in merkezine geldiler. İçerdeki 4 kişiyi etkisiz hale getiren saldırganlar, eşyaları ve camları kurşun yağmuruna tuttular. Saldırıdan sonra radyoda yapılan aramada, 7.65 ve 9 milimetre çapındaki iki ayrı tabancaya ait yaklaşık 30 boş kovan bulundu.

İkinci baskın villaya

Aynı saldırganlar daha sonra, Tatlıses'in Levent'te tadilatta olan 2 katlı villa tipi işyerine gelerek, yine kurşun yağdırdılar. Villanın camlarına 10 civarında kurşun isabet etti. Burada da 15 adet boş kovan bulundu.

‘Hasan Bora böyle basar’

Baskınla ilgili ifadesi alınan Radyo Tatlıses'in Müdürü Mesut Kıyak, saldırganları fotoğraflardan teşhis etmeye çalıştığını açıkladı. Kıyak, ‘‘Saldırıyı gerçekleştirenler zaten belli. Güvenlik kamerasının tespit ettiği görüntülerde saldırganların yüzleri açık bir şekilde belli oluyor’’ dedi. Saldırganların 3 kişi olduklarını ve biri aşağıda güvenlik görevlisini etkisiz hale getirirken, diğer 2 kişinin yukarı çıktığını anlatan Kıyak, çevreye rastgele ateş eden bu iki kişinin, ‘‘Baskın öyle olmaz, böyle olur. Hasan Bora böyle yapar’’ şeklinde bağırdıklarını ifade etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!