Salda 30 metre çekildi

Güncelleme Tarihi:

Salda 30 metre çekildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2020 07:00

Bembeyaz kumsalı, turkuvaz renkli suyuyla Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden olan Salda Gölü, yağışların azalması sebebiyle son 10 yılda 30 metre çekildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli cazibe merkezleri arasında yer alan Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nün suyunda, son yıllarda yağışların mevsim normallerinin altında olması nedeniyle çekilme meydana geldi. Salda Gölü’nün Beyaz Adalar ve halk plajı bölümünde suların çekilmesinden sonra küçük adacıklar ortaya çıktı. Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü’nde yağışların azlığı nedeniyle Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi çekilme meydana geldiğini söyledi. Mümtaz Şenel, “Burası çok derin bir göl olduğu için dışarıdan gelen insanlar suyunda çekilme yok gibi görüyorlar. Salda Gölü, 1959 yılında ilkokul yıllarımdan bildiğim kabaran, turkuvaz mavisiyle güzel bir göldür. Ama son yıllarda sondajların yapılması ve çevresine yapılan göletler nedeniyle besleyen kaynak azaldı. Gölde 20- 30 metre civarında bir çekilme var. Ben bunu değerlendirirken 10 yıl içindeki süreden bahsediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

TURİZM İÇİN ÇALIŞILMALI

Ağustos ayında Vali Ali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantıda bu bölgede mısır ekiminin sınırlı yapılmasının dile getirildiğini anlatan Mümtaz Şenel, “Bize düşen bu bölgede turizme yönelik çalışmalar yapılmalı. Hayvancılığı başka bölgelere yönlendirirsek daha iyi olur diye düşünüyorum. Bize düşen görev buraya gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak ve bu bölgede yatak kapasitesini artırıp, bunu yaparken de gölün hemen kıyısında değil yamaçlara yapmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!