Sakız lekesi nasıl çıkar? Koltuktan sakız lekesi nasıl çıkar?

Güncelleme Tarihi:

Sakız lekesi nasıl çıkar Koltuktan sakız lekesi nasıl çıkar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 09:03

Neredeyse herkesin hayatı boyunca birkaç kez karşılaştığı lekelerden biri de sakız lekesidir. Özellikle evinizde küçük bir çocuk varsa sakız lekeleriyle karşı karşıya kalmanız kaçınılmazdır. Bu inatçı lekelerle karşılaşan vatandaşlar, sakız lekesini nasıl temizleyeceklerine dair bilgi almak için internette araştırma yapıyor. Peki, sakız lekesi nasıl çıkar?

Haberin Devamı

Anlık dikkatsizlikler sonrası elbise ya da koltuk gibi yüzeylere bulaşan sakız lekelerinden kolay şekilde kurtulmak mümkün. İşte, yanıtı pek çok kişi tarafından merak edilen 'Sakız lekesi nasıl çıkar?' sorusunun cevabı ve sakız lekesi çıkarma yöntemleri...

SAKIZ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

SOĞUK YÖNTEM: Sakız lekesini çıkartmanın hem soğuk hem de sıcak yöntemi vardır. Soğuk yöntem buz kullanmaktır. Soğuyan sakız sertleşir. Bir poşet yardımıyla sakızın yapışmış olduğu kıyafetinizi buzdolabının buzluk kısmına yerleştirin. Ortalama 1-2 saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Ardından buzluktan çıkartın ve bıçakla leke kısmını kazıyın. Bu işlemi yaptıktan sonra yine de leke kaldıysa bir buz alın ve lekenin üstünde gezdirin.

SICAK YÖNTEM: Diğer yöntem ise sıcak sudur. Lekenin soğuk yöntemle donmasını sağlamıştık şimdi bu yöntemle erimesini sağlayıp lekeden kurtulmaya çalışacağız. Temiz bir kabın içerisine sıcak su doldurun ve sakız lekesi olan kıyafetinizi bu kaba yerleştirin. Sakızın iyice yumuşadığını gördükten sonra bıçak yardımıyla kazıyın. Lekenin büyük bir kısmı gittikten sonra geriye kalan alan için fırçalama yöntemini kullanın.

BAKMADAN GEÇME!