Sakık'tan 2. pişmanlık dilekçesi

Güncelleme Tarihi:

Sakıktan 2. pişmanlık dilekçesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Diyarbakır 1 No'lu DGM tarafından idam cezasına çarptırılan PKK'nın iki numaralı adamı Şemdin Sakık ile kardeşi Arif Sakık'ın dosyaları Yargıtay'a gönderildi. Sakık, ikinci kez pişmanlık dilekçesi verdi.

Önceki gün Diyarbakır 1 No'lu DGM tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dosya, Savcılık kalemi tarafından Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Toplam 9 klasörden oluşan dosyanın önemi ve konumu nedeniyle Yargıtay'ta incelenmesi konusunda öncelik tanınacağı belirtildi.

Bu arada Sakık, ikinci mkez verdiği pişmanlık dilekçesinde şöyle dedi:

‘‘Çıkabilecek bir Pişmanlık Yasası'ndan ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yararlanmak istiyorum. Daha önce yargılandığım dönemlerde 1 No'lu DGM heyetine Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için bir dilekçe sunmuştum. Ancak idam kararının açıklandığı duruşmada Mahkeme Başkanı şu anda Pişmanlık Yasası'nın yürürlükte olmadığını, bu nedenle dilekçemin reddine karar vermişti ve yasanın çıkması halinde dilekçemin değerlendirileceği tarafıma bildirilmişti. Önümüzdeki süreçte çıkacak olan yasadan ben de faydalanmak istiyorum. Bu konuda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!