Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada havai fişek fabrikasında patlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 14:39

SAKARYA’nın Geyve İlçesi’nde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıllarda da benzer kazaların meydana geldiği havai fişek fabrikası’nda yine patlama oldu.

Haberin Devamı

Patlamada, fabrika binalarından bazıları çökerken, ilçe merkezinde de birçok binanın camı kırıldı. Pazar günü olması nedeniyle fabrikada çalışanın bulunmaması faciayı önlerken, patlamada fabrikanın kapısındaki bekçi ile ilçe merkezinde cam kırıklarının saplandığı 7 kişi yaralandı. Yaralılar ayakta tedavi gördü.

Geyve’nin Umurbey Köyü yolu üzerinde, 10 dönümlük arazi üzerine kurulu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda bugün saat 14.30 sıralarında havai fişeklerin imal edildiği fabrika binasının labaratuvar bölümünde, patlama meydana geldi. Nedeni henüz belirnemeyen patlamayla birlikte yangın çıktı. Patlamanın şiddetinden yanyana 10 binadan oluşan fabrika, savaş alanına döndü.

Patlamanın meydana geldiği bina ve yanındaki binalar çökerken, diğerleri de hasar gördü. Pazar günü olması nedeniyle faaliyetin bulunmadığı fabrikanın kapısında bulunan bekçi yaralandı. İlçe merkezindeki birçok binanın da patlamanın şiddetiyle camları kırıldı. Kırılan camların isabet ettiği 7 kişi de hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Patlamaların ardından fabrika alanına ambulanslar, çıkan yangına müdaha etmek için de Pamukova ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Sakarya Valisi Mustafa Büyük de olay yerine gelip incelemelerde bulundu.

Vali Büyük, pazar günü olması nedeniyle fabrikada çalışan bulunmadığını, labaratuvar bölümünde meydana gelen patlamanın neden kaynaklandığını ise henüz bilemediklerini belirtti. Vali Büyük, "Yaptığımız tespitlere göre sadece kapıdaki bekçi ile ilçe içersinde patlamanın şiddetinden kırılan cam parçalarından toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar ayakta tedavi edildi" dedi.

Vali Mustafa Büyük aynı fabrikada daha önce de benzer küçük çaplı yangın ve patlamalar meydana geldiğini ancak onların bunun kadar büyük olmadığını da belirtti.



SAKARYA'DA HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!