Sahte para şebekesi jandarmaya takıldı

Güncelleme Tarihi:

Sahte para şebekesi jandarmaya takıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 14:50

KONYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasaya 24 bin YTL değerinde sahte para sürmek istediği öne sürülen iki kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, alıcı gibi davranan jandarma ekibiyle, yüzde 30 komisyon karşılığı anlaştıkları öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karatay İlçesi İsmil Beldesi’nde piyasaya sahte para sürmek istedikleri idda edilen iki kişiyi takibe aldı. Uzun süre izlediği Enes Bayrakçı ve Mesut Kartal ile irtibata geçen jandarma ekibi, şüphelilerin elindeki 24 bin YTL’yi piyasaya sürmeye hazırlandığını belirledi. Alıcı gibi davranan ekipler, 24 bin YTL değerindeki sahte parayı kendilerine vermek isteyen Bardakçı ve Kartal ile İsmil Beldesi’nde buluştu. Şüpheliler, ellerindeki parayı yüzde 30 kamisyon karşılığında alıcı gibi davranan jandarma görevlilerine vermeyi kabul etti. Sahte parayı veren ve karşılığında gerçek parayı alan 2 şüpheli, kimliklerini açıklayan jandarma tarafından suçüstü yakalandı.
Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte sahte 100, 50 ve 20 YTL’lik banknotlar ele geçirildi. Sorgularının tamamlanan zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!