Sahte 'böcek'te 3 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Sahte böcekte 3 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 01:53

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık yaptığı dönemde çalışma ofisinde bulunduğu öne sürülen dinleme cihazlarına ilişkin ‘sahte rapor’ hazırladıkları iddiasıyla yargılanan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz ile uzmanlar Gökhan Vıcıl ile Hamza Turhan’ın tahliyesine karar verildi.

Haberin Devamı

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü ilk duruşmaya, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme ile resmi belgede sahtecilik’ ile yargılanan tutuklu sanıklar Hasan Palaz, Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan ile avukatları katıldı. Palaz, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek “Raporda tahrifat yapmadığım için hakkımda bu davalar açıldı. Herhangi bir örgüt üyesi değilim. Diğer sanıkları tanımıyorum. Tanımadığım kişilerle nasıl örgüt kurabilirim. Ben sadece TÜBİTAK diye bir örgüt biliyorum” dedi. Palaz’ın bu savunmasının üzerine Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, “Bir dönem Genelkurmay Başkanlığı’nı da terör örgütü yapmışlardı” değerlendirmesinde bulundu.


100 BİN TL KEFALET


Raporda imzası bulunan diğer sanıklar da sahte bir rapor hazırlamadıklarını, hazırladıkları raporun bilimsel bir rapor olduğunu öne sürdü. Palaz ve diğer sanıklar dava nedeniyle yaklaşık 100 gündür tutuklu bulunduklarını belirterek tahliyelerini istedi. Savunmaların ardından mahkeme üç sanığın da “100 bin TL kefalet karşılığında” tahliyesine karar verdi.
Hakkında açılan çok sayıda davaya rağmen sadece ‘sahte böcek raporu’ davası nedeniyle tutuklu bulunan Palaz, Sincan Cezaevi’nden tahliye oldu. Palaz’ı cezaevi çıkışında ailesi ve yakınları karşıladı. Cezaevinden çıktıktan sonra açıklama yapan Palaz, “100 gün içerde kendimizle ilgilendik. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkanlar düşünsün artık. Bizim bir korkumuz yok” dedi. Hasan Palaz, her zaman gerçekleri söylediklerini, bundan sonra da söylemeye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Gerçekler bir şekilde gün yüzüne çıkacak. Ama birilerinin gerçekleri aramadığını anlıyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar bu olayları götüreceğiz, arkasında duracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!