Şahin'den Yargıtay'a son cevap

Güncelleme Tarihi:

Şahinden Yargıtaya son cevap
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 12:00

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Sayın Yargıtay Başkanının bugün basına da yansıyan (Bu konudaki tartışmaları daha fazla uzatmayalım) şeklindeki veya benim öyle anladığım değerlendirmesini, büyük bir anlayışla karşıladığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, partisinin Antalya İl Başkanlığınca basına kapalı olarak düzenlenen İlçe Başkanları Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Şahin, toplantıdan önce gazetecilerin, “Yargıtayın ardından Danıştay Başkanlar Kurulunun bildiri yayımlaması ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik bazı çağrılar” bulunduğuna yönelik sorularına, “Bu konuda yargı organları ve mensuplarımızın günlük tartışmaların dışında, özellikle siyasi tartışmaların dışında olması gerektiğiyle ilgili daha önce yaptığımız açıklamaların dışında, doğrusu yeni bir açıklama yapma ihtiyacı duymuyorum” yanıtı verdi.

YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER'İN BEYANATI

“Tartışmalara yeni boyutlar ekleme gibi bir düşünce içerisinde değilim” diyen Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugün gazetelerde yer alan beyanatıyla ilgili sorulara da şu yanıtı verdi: “Ben Adalet Bakanı olarak değerlendirme yaptım. Hükümet adına da Sayın Cemil Çiçek değerlendirme yaptı. Her şey kamuoyunun önünde cereyan ediyor. Sayın Yargıtay Başkanının bugün basına da yansıyan (Bu konudaki tartışmaları daha fazla uzatmayalım) şeklindeki veya benim öyle algıladığım değerlendirmesini, büyük bir anlayışla karşıladığımı ifade etmek istiyorum. İki gün önce (Keşke böyle bir bildiri yayımlanmasıydı, biz de bir açıklama yapmak zorunda kalmasaydık) diye bir değerlendirme yapmıştım. Onu tekrar hatırlatıyorum.”

Haberin Devamı


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yaptığı açıklamaların da hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, “Açıklamalar ortadır. Herkes bu açıklamalardan gerekli sonuçları çıkarır. Yeni bir cümle, yeni bir ifadede bulunmak istemiyorum” diye konuştu.

Adalet Bakanı Şahin, bugün partisinin İl Danışma Kurulu, yarın, 4 gündür devam eden Yargı Teşkilatı Toplantısı'nın kapanışlarına katılacağını anımsatarak, “Her zaman söylediğim gibi hükümet olarak işlerimize bakıyoruz. Türkiye'nin çözüm bekleyen yığınla sorunu var. Bu sorunlarla uğraşmak AK Parti iktidarı olarak öncelikli meselemiz, hedefimizdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!