Şahin: "Denetim görevimizi yapacağız"

Güncelleme Tarihi:

Şahin: Denetim görevimizi yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 11:47

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde toplam 11 askerin şehit edilmesi ardından yaptığı “Genelkurmay Başkanlığı'ndan kamuoyunu tatmin edici açıklama bekliyorum” açıklamasına ilişkin milletin hissiyatını dile getirmek zorunda olduğunu belirterek, “Kimse açıklamalarımı farklı yönlere çekmesin” dedi.

Haberin Devamı

Türk Dil Bayramı kutlama programlarına katılmak için Karaman'a gelen Şahin, Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Şahin, terör olayları ile Türk devletinin ve devlet yetkisini kullanan başta hükümet olmak üzere tüm kurumların terörle ilgili uzun soluklu mücade ettiğini söyledi. Bu acının 30 yıldan bu yana yaşandığını anlatan Şahin, şunları söyledi:
“Son günlerde verdiğimiz şehit sayısı arttı. Milletce hepimiz üzüntü duyuyoruz. Ancak Türk milleti, bölücü terör ile mücadelesini başarıyla sonuçlandıracak ve onların heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bu konuda TBMM, hükümet ve güvenlik güçlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza her türlü desteği vermektedir. Yasa ise yasa, kaynaksa kaynak, ihtiyaç duyduğu anda yine de desteğini vermeye devam edecektir. Terör örgütü tabii ki farklı bir yöntem kullanmakatır. Bu yöntemle mücadele etmenin de kolay olmadığını kamuoyuda taktir edecektir. Ama milletimizin, başta hükümetimiz olmak üzere terörle mücadelede görevli tüm kurumlarımızdan beklentisi şudur; Bir an önce bölücü terör örgütünü tasfiye etmek. Bu beladan Türkiye’yi kurtarmak.”

Şahin, TBMM Başkanı olarak milletin hissiyatini dile getirmenin görevi olduğunu, bu konudaki beklentilerin tercümanı olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Başında bulunduğum TBMM, milletimizin meclisidir. Milletimiz, her türlü fedekarlığa hazırdır. Bir evladını şehit veren aile, ‘Diğer evladım da şehit olmaya hazırdır’ diyorsa bu terör örgütü ile mücadeleye verdiği desteği göstermektedir. Ama bir arzusu da artık bu kan durmalıdır. ‘Artık şehit cenazesi görmek istemiyoruz' şeklindeki yakınmalarıdır. Bu hissiyatin tercümanı olmak da, Meclis başkanı olarak görevimdir. Hükümetimizden, diğer tüm kurumlarımızdan, bu konuda ödevlerini dört dörtlük yapmasını bekliyoruz. ‘Yapmıyorlar mı ?' diye soracak olursanız, yapıyorlar. Ama biran önce netice alınmasını da milletçe bekliyoruz.”

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Şemdinli'deki terörist saldırı ardından “Genelkurmay Başkanlığı'ndan kamuoyunu tatmin edici  açıklama bekliyorum” diye açıklama yaptığını hatırlatması üzerine Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugün açıklama yaptığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“TBMM Başkanı olarak milletimizin hissiyatini dile getirmek görevimdir. Çünkü TBMM, yasama organı, olduğu kadar denetim organıdır. Kuvvetler ayrılığı geriği, yürütmenin dışında, başka bir organdır. Tabii ki denetim görevimizi de yapacağız. Eleştiriler olursa bunu da söyleyeceğiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceğiz. Bundan kimse alınmasın, darılmasın. Biz sadece biran önce netice alınmasını arzu ediyoruz. Terörle mücadele eden kahraman evlatlarımızı teşvik ediyoruz. Onların bir an önce netice almaları konusunda onları gayretlendirmek istiyoruz. Kimse benim açıklamalarımı farklı yönlere çekmesin.”

Şahin, BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız'ın Batman'da, Kürt kökenlilerin askerde öldürüldüğünü ve ‘Çocuklarınızı askere göndermeyin' çağrıda bulunduğunu hatırlatan gazetecilere, bunun apaçık bir suç olduğunu belirterek, “Kuşkusuz ki, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını askerlikten soğutma anlamını taşıyan bir ifadedir. Ben savcı, yargı mensubu değilim. Ama hukukçuyum. Onun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Son derece talihsiz ve yanlış bir beyandır. Eğer onu milletvekili sıfatını taşıyan bir kişi söylemişse, talihsizlik çok daha büyüktür. Gerekli merciler, yasaların gerektirdiği işleri yaparlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!