Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2021? 16 bin sağlık personeli alımı KPSS tercih kılavuzunda geri sayım!

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2021 16 bin sağlık personeli alımı KPSS tercih kılavuzunda geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 02:45

Sağlık Bakanlığı personel alımı için KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanacak. 2021 yılında 16 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını duyuran Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilanda diş tabibi, diyetisyen, ebe, hemşire, psikolog, sağlık memuru ve teknikeri, tabip ve uzman tabiplerden kadro açılacağını duyurdu. Sağlık mezunu adayların beklediği 16 bin personel alımı başvuru şartları ve kadro dağılımı KPSS tercih kılavuzunda ilan edilecek. İşte, sağlık personeli alımında son durum.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı, sağlık mezunu adaylar tarafından takip ediliyor. Yeni yapılan hastanelerde açılan kadrolar için yayımlanan sağlık personeli alımı ilanın ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Bakanlıktan aldığı bilgiler ile kılavuz hazırlayacak olan ÖSYM tercih tarihlerini ve KPSS puan sıralamalarını yayımlayacak. Ancak, 16 bin sağlık personeli alımı için başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı.

KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığına 2021 yılında 16 bin yeni sözleşmeli personel kadrosu tahsis edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2021 yılında uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 16 bin olarak tespit edildi.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, 2021 yılında 8 bin 964'ü uzman doktor, 6 bin 785'i doktor, 197'si ebe, 45'i sağlık memuru, 5'i hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknisyeni alınacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2021 16 bin sağlık personeli alımı KPSS tercih kılavuzunda geri sayım

16 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı başvuru tarihlerinin ilerleyen günlerde ÖSYM'nin yayımlayacağı KPSS tercih kılavuzuyla beraber açıklanması ön görülüyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Personel alımı başvuru şartları kılavuzla beraber açıklanacak. Geçtiğimiz dönem yapılan 12 bin sağlık personeli alımı başvuru şartları şu şekildeydi;

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

Haberin Devamı

3. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

4. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

5. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!