Prof. Dr. Halis AYGÜN yanıtladı: Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Halis AYGÜN yanıtladı: Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2019 11:10

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 8 bin 845 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını duyurmuştu. 2019/7 KPSS tercih sonuçları için beklenen açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den geldi. Peki, Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığınca KPSS puanıyla atanacak 8 bin 845 sözleşmeli sağlık personeli için başvuru süreci tamamlandı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme işlemi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2019/7 tercihleri tamamlandı. 19 Aralık 2019'a kadar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile alınan tercihlerin ardından sonuçlar bekleniyor.

Atama yapılacak 8 bin 845 kadrodan 3 bin 763'ü hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 475'i sağlık teknisyeni ve sağlık teknikerlerinden oluşacak.

Haberin Devamı

ÖSYM BAŞKANI AÇIKLADI

2019/7 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının gün içinde erişime açılacağı ÖSYM Başkanı'nca ilan edildi.

 

BAKMADAN GEÇME!