Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? ÖSYM ilan yayınlayacak

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak ÖSYM ilan yayınlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2019 10:56

Sağlık Bakanlığı'nın bünyesine alacağı 12+17 olmak üzere 29 bin personel alımı biçin ÖSYM detayı açıklandı. ÖSYM'nin takviminde yayımlanacak olan Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımı ilanı, mülakat sistemini içerisinde barındırmayacak. İlan gelecek ay çıkarken, diğer ilanın ise sonbaharda erişime açılması bekleniyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan 29 bin 689 personel alımı için en yetkili açıklama, Bakan Fahrettin Koca'dan geldi. İlk etapta 12 bin personel alımı için ilana çıkılacağını, eylül ya da ekim ayında ise toplam 17 bin 689 personelin daha alınacağını duyuran Fahrettin Koca, bu alımların mülakatsız yapılacağını duyurdu. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI 29 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hakan Çelik’in CNN Türk ekranlarında sunduğu Hafta Sonu programında, 29 bin personel alımı hakkında bazı bilgiler verdi. İşte, Bakan Koca'nın o açıklamaları;

29 bin 689 sağlık personeli alımı olacak bu yıl içinde. Bunun ilk etabı olarak 12 bin personelin alımı da önümüzdeki ay için ilana çıkılacak.
Bütün hazırlıklarımızı yaptık. ÖSYM’ye gönderdik ÖSYM’nin takvimi ancak ‘bir ay sonra çıkabiliriz’ dedikleri için 1 ay sonra gerçekleşecek.
12 bin personelin alımı da KPSS ile olacak. Mülakat yok. KPSS ile 12 bin kişiyi ÖSYM üzerinden alacağız.

Eylül Ekim gibi ikinci etabı da 17 bin 689 personeli de ÖSYM’nin takvimine göre aynı yöntemle planlamış olacağız. Mülakatsız alım daha hakkaniyetli.

Haberin Devamı

ÖSYM SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DUYURUSUNU NE ZAMAN YAYIMLAR?

ÖSYM'nin resmi takviminde yer alan bilgilere göre en yakın yerleştirme takvimi, KPSS-2019/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme adı altında yapılacak. Bu yerleştirme süreci ise 09-18 Temmuz arasında gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanının bu duyurunun içerisinde yer alıp almayacağı ise bilinmiyor.

BAKMADAN GEÇME!