Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Kaç yaşındadır? İşte hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir Kaç yaşındadır İşte hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 19:09

Yeni kurulan kabinenin Sağlık Bakanı olarak ilan edilen Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmasının ardından çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevini üstlenmiştir. Dış Ekonomil İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını üstlenen Fahrettin Koca, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığını yürütmüştür. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aynı zamanda TESA Vakfının da kurucusudur.

Haberin Devamı

Fahrettin Koca, yeni kabinenin Sağlık Bakanı olarak ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz akşamı yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı olarak duyurulan Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Çocuk Hastalıkları alanında ihtisas yapmış olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) vakfının da başkanıdır.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak görev yapacak olan Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak kamuoyuna tanınan bir isim. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı da olan Koca, 1997 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu.

1965'te Konya'da doğan, ilk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde bitiren Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı.
 
İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 1995'te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. 

Koca, kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi. 

Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten Koca'nın, Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunuyor. 

Koca, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığını yürütüyor. 

İngilizce bilen Koca, evli ve dört çocuk babası. 

Haberin Devamı

Fahrettin Koca'nın Medipol Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde şöyle bir yazısı da mevcut;

"Sevgili Gençler,

Haberin Devamı

Ülkemiz genç fakat gittikçe yaşlanan nüfusu ile hızla gelişen, ancak bu gelişimini sürdürmesi konusunda azami dikkat göstermesi gereken bir konumdadır. Bu noktada, hayatın her alanında eğitim ve bilişimin belirleyici ve yönlendirici olduğu bilgi toplumunun önemi inkar edilemez.

Toplumun tüm katmanlarında önemli değişim ve dönüşümlere neden olan teknolojik gelişmeler, olay ve olguların analizini güçleştirmekte; bu da, bilimsel, politik, ekonomik ve sosyokültürel alanlarda doğru bilgiye zamanında ulaşma, bilgiyi işleme, stratejik araştırmalar yapma, vizyon geliştirme ve planlama yapabilme ihtiyacını daha çok hissettirmektedir. Şurası bir gerçek ki, yaşadığımız sorunların çoğu, ezbere dayalı veri yığınlarını analitik bilgiye dönüştürememekten kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Bir eğitim kurumunun görevi, hazır bilgiyi öğrencisine aktarmaktan ibaret olamaz. Böyle bir eğitim anlayışı, ne eğitim kurumunun topluma karşı görev ve sorumluluğunu yerine getirmesine imkan verir, ne de öğrencisinin donanımlı bir şekilde hayata hazırlanmasını sağlayabilir.

Bir eğitim kurumu, bilimsel bilginin izleyicisi değil üreticisi olmak, toplumun etki alanına giren gelişmeleri yakından izlemek, her alanda orta ve uzun vadeli stratejik araştırmalar yapmak, insan hakları ve adaletin toplumda yerleşmesini sağlamak, sosyal ve kültürel politikalara zemin oluşturacak stratejiler üzerinde çalışmak, sektörlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılması için işbirliği programları geliştirmek, ülkenin dünyaya özgüvenle açılmasına destek vermek, ulusal ve uluslararası eğitim ve stratejik araştırma kurumlarıyla sürekli fikir alışverişinde bulunmak ve öğrencilerini bu vizyonla donatmak zorundadır.

Haberin Devamı

Yükseköğretim, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli aracıdır. İnanıyorum ki, yükseköğretim sadece öğrenme ve araştırma kalitesinin yükseltilmesi için değil, aynı zamanda ve daha da önemlisi gelişmiş bilgiyi elde ederek, uyum sağlayarak ve üreterek küresel gelişmenin önünü açmak için var olmalıdır. Meslek erbabı insanların, aydınların, uzmanların, eğitimcilerin, sanayici ve işadamlarının, dünyayı tanımaya, olguları ve süreçleri anlamaya, “doğru”yu ve “iyi”yi tartmaya önem ve değer veren herkesin, dünyanın gidişatını yönlendirmeye çalışan sistem ve örgütlenmeleri daha iyi tanıyıp getirdiklerini ve götürdüklerini hesap edebilmek için eleştirel ve analitik düşünceyi öğrenmesi, içselleştirmesi gerekir. Bunu sağlamada bize de görev düştüğü çok açıktır. Olan biteni anlayabilme ve doğru değerlendirebilme beceri ve kapasitesi arttıkça bilgiyi vicdani ve etik temelde kullanacak olan insanların dünya toplumları arasında daha belirleyici ve etkin bir konuma gelme ve kendi değerlerini ön plana çıkarma fırsatları da artacaktır. Bu da bize vizyon sağlayan bir bakış açısıdır.

Haberin Devamı

Bugüne değin elde ettiğimiz birikimlerimizi Medipol Üniversitesi ile sözünü ettiğim amaca yönlendirmek azmindeyiz. Yetenekli öğretim üyesi ve öğrencilere sahip zengin bir eğitim ortamı ve ileri araştırmaların yürütülmesini sağlayan imkanlar, stratejik vizyon, yenilikçilik ve benzer ilkeler temelinde gelişen bir üniversite ortamı oluşturma sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Bu vizyonla yetişmiş nitelikli insan gücü, doğru yönetim anlayışı ve yeterli kaynağın yerinde kullanımı, siz gençlerimizin dinamizmi ile birleşince hep birlikte başarmamak için neden yoktur."

Dr. Fahrettin Koca

Mütevelli Heyeti Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!