Sadullah Ergin'den CHP'li Böke'ye destek geldi

Güncelleme Tarihi:

Sadullah Erginden CHPli Bökeye destek geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 12:40

Kayyum atanarak el konulan Bugün gazetesinde önceki gün yayımlanan ‘CHP sözcüsü Böke vaftiz edilmiş' başlıklı haberine eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Twitter hesabından Selin Sayek Böke'ye destek veren bir açıklama yaptı. Ergin, "İnanma ve inancın gereğini özgürce tatbik etme hakkını yıllarca savunduk. CHP Parti Sözcüsü Sayın Selin Sayek Böke'nin inancının ve ibadetinin sorgulanması, istiskal edilmesi kabul edilemez." dedi. 


'UTANMASI GEREKENLER NEFRET SUÇU İŞLEYENLER'

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, haberden sonra yaptığı açıklamada kendisinin Hristiyan olduğuna ilişkin bir haber yapan kayyum yönetimindeki Bugün gazetesinin işlediği nefret suçundan kendisinin utandığını söyledi. Böke, “Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu çağda, böyle bir nefret suçuna dair bir açıklama yapmak zorunda kalmaktan utanç duyuyorum. Benim ailem, kökenim, soyum ortada. Gizleyeceğim, saklayacağım, korkacağım hiçbir şey yok. Esas utanması gerekenler nefret suçu işleyenlerdir. Ben onlar adına utanıyorum bugün. Benim ailem yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan, herkes kadar buralı, herkes kadar bu ülkenin yurttaşı insanlar. Ailemin bir tarafı Hristiyan, diğer tarafı Müslüman. Her ikisi de Anadolu'nun çocukları. Ben 44 yıllık hayatını herkes kadar bu ülkenin çocuğu, herkes kadar bu toprağın insanı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşadım.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sadullah Erginden CHPli Bökeye destek geldi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!