'Sade'leştiren site...

Güncelleme Tarihi:

Sadeleştiren site...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 22:01

TÜRKİYE’de siyasi tarih, siyasetçilerle, liderlerle özdeşleşmiş sokak, cadde ve mahalleler ve oturdukları evlerle de anılır. İsmet İnönü’nün Pembe Köşk’ü, Merhum Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evi, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Ankara yıllarında Nene Hatun Caddesi’nde oturduğu konut, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki evi gibi...

Haberin Devamı

CHP ÇANKAYASI’NDA AK PARTİ MAHALLESİ
Or-An da bir dönem siyasetin kalbinin attığı bir semtti. Bülent Ecevit’in evi Or-An’daydı. Ayrıca milletvekilleri lojmanları da burada olduğundan burası ikinci Meclis gibi bir mahalleye dönüşmüştü. Ancak AK Parti iktidarında milletvekili lojmanlarının satılmasıyla durum değişti. Milletvekilleri kendi zevklerine göre evler, bürolar ve mahalleler seçmeye başladı. Böyle olunca da çeşitli siteler, semtler ve mahalleler siyasetçilerle anılır olmaya başladı.

Ankara Çukurambar, AK Parti’nin yarattığı ve canlı tuttuğu, hatta “CHP’nin Çankaya’sında bir AK Parti mahallesi” dedirten bir hal aldı. Dikmen Vadisi’ndeki Park Evleri de AK Partili bakanların, vekillerin ve bazı danışmanların yaşadığı ünlü sitelerden oldu.

Bütün bu detayların şunun için verdik: Malum, AK Parti’de hızlı bir lider değişimi yaşandı ve Ahmet Davutoğlu da Ankara günlerine ‘sade’ milletvekili olarak devam edecek. Haliyle Başbakanlık Konutu’ndan ayrıldı. “Davutoğlu Ankara’da nerede yaşayacak” sorusu da hem gazetecilerin, hem siyasilerin merak konusu oldu. Başbakanlık muhabirimiz Gizem Karakış’a gelen ilk bilgi, Davutoğlu’nun Ankara’nın batısındaki semtlerden birinde, AK Parti’nin tanıtım işlerini yapan reklamcı Erol Olçak’a ait bir evi satın alarak yerleşeceği yönündeydi.

Haliyle herkesin ilgisi, o evin bulunduğu siteye yöneldi. Parlamento büro şefimiz Nuray Babacan da o evin bulunduğu site ile ilgili önemli ve sürpriz detaylar paylaştı. 

Siteye ilk taşınanlar Beşir Atalay ile Mahir Ünal’mış. Onları Yalçın Akdoğan, Ali Sarıkaya ve Taha Özhan gibi isimler izlemiş. Biliyorsunuz, Atalay, Ünal ve Akdoğan bir dönem bakanlık, danışmanlık ve parti yöneticiliği gibi görevler üstlenmiş çok kilit isimler olmalarına karşın, son kabine ve parti yönetiminden uzaklaştırıldılar. Taha Özhan ve Ali Sarıkaya da Davutoğlu’nun en yakın danışmanlarıydı.

HAMAMÖNÜ HATIRLANDI
Bu bilgiyi öğrenince, aklımıza AK Parti’nin ilk yıllarında kritik görevlerde olmalarına rağmen şimdilerde uzaklaşmış ‘1. kuşak’ isimler ve onların ortak mekânı Hamamönü geldi. Hatırlarsınız; Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç, Nihat Ergün gibi bazı AK Partililer parti yönetiminden, hükümetten uzaklaşınca, Ankara Hamamönü’nde büro tutmaya başlamıştı. Bunu Ankara Kulisi köşesinden duymuştunuz ve Altındağ Belediyesi’nin adeta tarihi canlandırdığı Hamamönü semti o günlerde siyasi tartışmaların gündemine oturmuş, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemine de girmişti.

Eğer eski Başbakan Davutoğlu da eski danışmanları ve bakanlarının oturduğu o siteye taşınırsa, sitenin bulunduğu o mahalle de ‘2. kuşak’ uzaklaşmış isimlerin ortak mekânı olacaktı. Ancak gelen son bilgi, Davutoğlu’nun son anda karar değiştirdiği, o siteden değil, çok yakınındaki başka bir siteden ev aldığı yönünde oldu.

KÜÇÜK BİR NOT
Sitenin ve mahallenin adını, bölge emlak piyasasının olumlu ya da olumsuz etkilememek için özellikle vermiyoruz. Çünkü, Hamamönü kulisini yazdığımızda, çıkan tartışmalar semti gündeme getirmekle birlikte bazı sonuçlara da yol açmıştı. Çünkü mahalleden eski ev almayı planlayan bazı ünlü AK Partililer ‘kaybedenlerin yanında görünme’ endişesiyle planlarından vazgeçmişti ve satışlar olumsuz etkilenmişti. Ankara Kulisi, başkentin gayrimenkul piyasasını etkilememek konusunda dikkatli bir köşedir. 


Sadeleştiren site...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!