Sadece iki ilde 1700 polisin yeri değişti

Güncelleme Tarihi:

Sadece iki ilde 1700 polisin yeri değişti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 10:45

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet’te başlayan görevden alma fırtınasında şu ana kadar yüzlercesi rütbeli olmak üzere binlerce polisin yeri değiştirildi. Sadece İstanbul, Ankara, ve İzmir’de yaklaşık 1700 polis farklı görevlere getirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 116 emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve şube müdür yardımcısı görevden alındı ya da pasif görevlere kaydırıldı.

İSTANBUL’DA 116 MÜDÜR 1000 POLİS GÖREVDEN ALINDI

Başta operasyonel şubeler olmak üzere yaklaşık 1000 polis memurunun da görev yeri değiştirildi.
İlk dalga operasyondan bir gün sonra sabah saatlerinde yaşandı. Operasyonu yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı, Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal, devamında da Mali Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ve Organize Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı görevden alındı. İlk sarsıntının ardından 19 Aralık 2013 günü İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı. Yerine Aksaray Valisi Selami Altınok getirildi. İlk sarsıntıyı 11 polis şefi yaşarken, 21 Aralık 2013 günü sarsıntı devam etti ve 25 şube ve ilçe emniyet müdürünün görev yeri değişti. Görev yeri değişen müdürler arasında Gezi olaylarında orantısız güç ve gaz kullanımının hedefindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız’ın da yer aldı.

Haberin Devamı

ALT KADROLARDA DA SARSINTI

22 Aralık 2013’e gelindiğinde, 36 müdür görevden alınmış, pasif görevlere tayin edilmiş ya da müdüriyet emrine alınmıştı. 22 Aralık 2013 günü, alt kadrolarda sarsıntı yaşandı. Mali, Organize, Terör, Narkotik, Siber, İstihbarat ve Asayiş Şube’lerinde görevli çok sayıda emniyet amiri, başkomiser, komiser ve polis memurlarının görevden alındı. Yerlerine, Asayiş Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler getirildi. Görevden alınan polisler arasında, teknik ve fiziki takip yapan polisler de vardı. Emniyet, geçmiş yıllarda, köprülere sürülen polislerin de arasında bulunduğu sürgün edilen polisleri de tekrar göreve çağırdı.

Haberin Devamı

GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDİYOR

Alt kadrolardaki değişimler hızla yapılırken 28 Aralık 2013 günü bir deprem daha yaşandı. Operasyonel şubelerdeki değişimlerin ardından operasyonel olmayan emniyetin A Blok’ta bulunan şubeler sarsıntı yaşadı. A Bloktaki Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü’nün de arasında bulunduğu 38 müdürün görev yeri değişti. 38 müdürden 10’u müdüriyet emrine alındı. Müdüriyet emrindeki 7 müdür de aktif görevlere getirildi. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Caner Coşar İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un Özel Kalem Müdürü oldu.

31 Aralık 2013 günü, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, görevden aldığı yerlere yeni atamalar yaptı. 3 Aralık 2013 günü, 4. Sınıf 12 emniyet müdürü ile 4 emniyet amiri görev yeri değişti. 5 Aralık 2013 günü ise Selami Altınok, 16 yardımcısının görev yerini değiştirdi. En dikkat çekici tayinlerden biri ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, aramalarda elinde teşbih, bacak bacak üstüne atarak lahmacun sipariş etmesi nedeniyle, ‘külhanbeyi’ dediği Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Recep Can’ın görevden alınarak pasif göreve çekilmesi oldu.

Görevden almalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 1000 polis memuru görevden alındı.

Haberin Devamı

ANKARA’DA 90’I RÜTBELİ 670 POLİSİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

“BÜYÜK rüşvet” operasyonun ardından emniyetteki deprem İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gelişiyle de artarak devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 11 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı, 23 şube müdürünün görev yeri değiştirildi. Başta terör, KOM, istihbarat ve siber suçlar olmak üzere 90’nı rütbeli 670 polisin de başka birimlere kaydırıldı.

TERÖR VE KOM MÜDÜRÜ DE GİTTİ

17 Aralık operasyonun ardından Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, Mali, Kaçakçılık ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Öztürk ile Organize ve Siber Suçlarla Mücadele’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Pala, Asayiş’ten sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Arif Canlı, Personelden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Karaca ve Güvenlik Şube ve Toplumsal olaylardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın da aralarında bulunduğu 11 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı.

Haberin Devamı

ÇAĞLAYAN’IN OĞLUNA GÖZALTI YAPAN MÜDÜR DE GİTTİ

Operasyon kapsamında Ankara’da gözaltına alınan eski Bakan Zafer Çağlayan’ın oğlu Kağan Çağlayan’ın 5 şüphelinin işlemini yapan Organize Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy’un da içinde bulunduğu 23 Şube Müdürü de görevden alındı. Görevden alınan müdürlerden 5’i geri dönüş için dava açtı.

OPERASYONEL BİRİMLER DAĞITILDI

Ankara Emniyet’indeki en büyük deprem ise dün gece yarısı operasyonuyla yapıldı. Gece yarısı kararıyla Terör, istihbarat, Organize, Mali, Kaçaçılık ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 90’nı şube müdür yardımcısı, amir olmak üzere 350 polisin yeri değiştirildi. Bu değişmle birlikte Ankara Emniyet’in 17 Aralık operasyonun ardından emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, şube müdür yardımcıları ve amirlerinin de aralarında bulunduğu 670 polis ya görevden alındı ya da görev yeri değiştirildi.

Haberin Devamı

EGE İLLERİNDE DE AYNI DURUM

İstanbul ve Ankara dışında 17 Aralık sonrası başta İzmir olmak üzere Ege illerinde de çok sayıda polisin görev yeri değişti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde önce 13 daha sonra 3 şube müdürü görevden alındı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nde 2, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde de 2 şube müdürünün görev yeri değişti.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nde 1 personel görevden alındı.
Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden 2 kişi birbirlerinin görevine tayin edildi.

BUGÜN İÇİNDE ŞU ANA KADAR 9 İLİN EMNİYETİ'NDE GÖREVDEN ALMALAR YAŞANDI

Sabah saatlerinden bu yana 9 ilde görevden almalar devam etti. İşte o iller ve görevden alınan isimler:

KIRIKKALE

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nde 5 şube müdürünün görev yeri değiştirildi. Gelen genelgeyle 2 emniyet amirinin tayini çıktı.

Genelgeyle Kırıkkale Kaçakçılık ve Organze Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Muammer Sütlü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne, Yahşihan Emniyet Amiri Tamer Taş, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Çocuk Şube Müdürü Tuncay Kızıltuğ, Koruma Şube Müdür Yardımcılığına ve Mehmet Doğanay da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

ORDU

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Haluk Yıldız görevinden alındı.Yıldız, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibellik ise Ordu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevine getirildi.

EDİRNE

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Semih Erdur görevden alındı. 2 yıldır KOM Şube Müdürlüğü yapan Erdur’un yerine Evrak Arşiv Şube Müdürü Serdar Ülker getirildi. Semih Erdur ise Kapıkule Sınır Kapısı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne atandı.

KOCAELİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde 9 emniyet müdür yardımcısının görev yerinin değiştiği belirtildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde bir süre önce, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Ağzıbağlı ve Kaçakçılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdulkadir Demir'in görev yeri değiştirilmişti. Ardından, İstihbarat Şube Müdürü Metin Canbay, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ali Çavdar, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Turan Şahin'in görevlerinden alındığı öğrenilmişti. Son olarak da Kocaeli Emniyet'teki 9 emniyet müdür yardımcısının görev yerinin değiştiği kaydedildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da KOM Şube Müdürlüğü görevini 2 yıldan bu yana yürüten Nezir Özcan, görevinden alınarak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevine atandı. Tekirdağ Bölge Trafik Şube Müdürü Atanur Aydın da boşalan KOM Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

DENİZLİ

Denizli'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Şuphi Engin'in görev yeri değiştirildi. Engin, Polisevi Müdürlüğü'ne getirilirken Engin'in yerine Çevik Kuvvet Şube Müdürü Bülent Bozkuş atandı.

DÜZCE

Düzce Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürünün görev yeri değiştirildi. 3 yıldır KOM Şube Müdürlüğü görevini yürüten Cengiz Çakıltepe, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne atandı.
Çakıltepe'nin yerine ise İl Trafik Şube Müdür Yardımcısı Serhat Cora getirildi.

VAN

Van İl Emniyeti Müdürlüğünde ise 6 şubede görev değişikliği yapıldı.
Alınan bilgiye göre, Narkotik Şube Müdürü Murat Çelik Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne, Özel Güvenlik Şube Müdürü Tayfun Atak Narkotik Şube Müdürlüğüne, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ümit Akciğer Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne, Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürü Kenan Han Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Adatepe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne, Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Kara Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne getirildi.

BURDUR

Burdur Emniyet Müdürlüğünde 3 şube müdürünün görevlerinde değişikliğe gidildi.
Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Naci Avşar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğüne atandı. Avşar'dan boşalan göreve ise Silah Ruhsat Şube Müdürü Ali Altuntaş, Silah Ruhsat Şube Müdürlüğü görevine ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Veli Bayrak getirildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!