Sadece Arapları öldürecek bomba

Güncelleme Tarihi:

Sadece Arapları öldürecek bomba
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İsrail'in, sadece Arap ırkı üzerinde etkili olacak virüs veya bakteri içiren bir biyolojik bomba geliştirmek için çalışmalar yaptığı iddia edildi.

ABD ile Irak arasındaki gerginliğin her an sıcak bir çatışmaya dönüşmesinin beklendiği bir sırada bu tüyler ürperten iddiayı, İngiliz The Sunday Times Gazetesi gündeme getirdi. Gazeteye göre, Saddam'ın kimyasal saldırı düzenlemesinden korkan İsrail ordusu aynı türden silahlarla cevap verme kararı aldı. İsrail bilim adamları Tel Aviv'in güneyindeki Ness Ziona askeri laboratuvarlarında hummalı bir çalışma içindeler.

Genlerini araştırıyorlar

Gazetenin İsrail askeri kaynaklarına dayanarak ortaya attığı iddiaya göre, 2'nci Dünya Savaşı yıllarında Auschwitz kampında genetik deneyler yapan Nazi bilim adamı Dr. Josef Mengele'yi örnek alan İsrailli araştırmacıların amacı sadece Arapların sahip olduğu genetik bir özelliği ortaya çıkarmak. Bu başarılırsa yalnızca Araplar üzerinde ölümcül etki yapacak bir virüs veya bakteri geliştirilecek ve biyolojik silah yapılacak.

İsrail-Arap benzerliği

Böylelikle hazırlanan virüs hava veya içme suyu yoluyla düşman üzerine gönderilecek. Ölümcül virüs genetik olarak Arapları etkileyeceği için diğer insanlar bir zarar görmeyecek. Ancak uzmanların işi çok zor çünkü İsrail ve Arap halkları Sami kökten geliyorlar ve birbirlerine çok benziyorlar. Dolayısıyla Arapları etkileyecek bir biyolojik bombanın, İsraillileri etkilememesi pek mümkün görülmüyor.

Zenciler de düşünülmüştü

Güney Afrika'da beyaz yönetimin hakim olduğu yıllarda da sadece siyahları öldürecek bir silah yapılması için benzer çalışmalar yapıldığı iddia edilmişti. İngiliz biyolojik silahlara karşı savunma uzmanları böyle bir bombanın teorik olarak mümkün olduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!