Sadece 'açım' dedi

Güncelleme Tarihi:

Sadece açım dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 15:37

Sinop'ta Özay Çelikçi isimli işsiz bir genç, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e ''Açım, iş istiyorum'' diye bağırdı. Ardından Çelikçi, polisler tarafından yaka paça Bakan'dan uzaklaştırıldı. Polisler, bağırmasın için Çelikçi'nin ağzını kapadılar.

Haberin Devamı

İŞ İSTEYEN GENCİ BAKAN'DAN BÖYLE KORUDULAR

SÄ°NOP'un Boyabat Ä°lçesi'nde oturan 32 yaşındaki Özay Çelikçi, Adalet Sarayı'nın hizmete açılması törenine katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Åžahin'e, "Sayın Bakanım, açım. Ä°ÅŸ istiyorum" diye bağırdı. Ardından da polisler tarafından aÄŸzı kapatılarak güçlükle polis otomobiline bindirilerek gözaltına alındı. Bakan Åžahin, iÅŸ isteyen gence kürsüden seslendi ve "Gencin, burada gelip bana söylemesi gereken bir sözü bağırarak söylemesi Boyabatlıların geleneksel misafirperverliÄŸine yakışmadı. Benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem deÄŸil" diye cevap verdi. Bakan Åžahin, konuÅŸmasında 15 Aralık tarihinde Adalet Bakanlığı'ndaki boÅŸ kadrolara sınavla 15 bin infaz koruma ve zabıt katibi alınacağınıÂsöyledi.

Haberin Devamı


"Ä°Åž Ä°STÄ°YORUM" DÄ°YE BAÄžIRDI


Adalet Bakanı Mehmet Mehmet Ali Şahin, Sinop'un Boyabat İlçesi'nde yaptırılan ve 3 milyon 171 bin YTL'ye mal olan 4 katlı Adliye Sarayı'nın bugün hizmete açılması törenine katıldı. Yeni Adliye Sarayı önündeki tören öncesinde Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Sorunlara neşter olması için bu hediyeyi kabul edin" diyerek Bakan Şahin'e el yapımı bıçak hediye etti. Bakan Şahin, şeffaf ambalaj içindeki bıçağı görünce, "Adalet Bakanı'na bıçak verilir mi?" diyerek sitemde bulunarak hediyeyi kabul etti. Bakan Şahin, protokol sırasında yeni Adalet Sarayı ile ilgili konuşmaları dinlerken, 32 yaşındaki iki çocuk babası Özay Çelikçi, kalabalık arasından Adalet Sarayı'nın 1 metre yüksekliğindeki koruma duvarına çıkıp, "Sayın Bakanım açım. Boyabat'ta iş yok, iş istiyorum, başka bir şey istemiyorum" diye bağırdı. Bu sırada Bakan Şahin, "Gel yanıma konuşalım" diye seslendi. Ancak işsiz genç polisler tarafından kalabalıktan ağzı kapatılarak çıkarıldıktan sonra polis otomobiline bindirilmek istendi. Polislere uzun süre direnen Özay Çelikçi, "Ben iş istiyorum, İşsizim. Bırakın beni. Bakan beni yanına çağırdı" diye bağırmayı sürdürdü. Ancak güçlükle otomobile bindirilen genç gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Haberin Devamı


HÂKİM VE SAVCILARA LOJMAN YAPILACAK


Daha sonra kürsüye çıkan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de son 6 yıl içinde 95'nci Adalet Sarayı'nı hizmete açtıklarını ifade etti ve "Biz zaman zaman resmi ziyaretler için başka ülkelere, Avrupa ülkelerine gidiyoruz. Oralarda en görkemli, en prestijli binalar Adalet Sarayları. Çünkü hep söylenir zaten. Adalet Sarayları'na girildiğinde o cümleyi hep görürsünüz, 'Adalet Mülkün Temelidir'. O bakımdan bizim adliye binalarımızı, mademki Adalet Mülkün Temelidir, bunu anımsatacak güzellikte ve görkemde olması gerekir. O nedenle adalet binalarımızı modern hale getirme çalışmalarına bundan sonra da devam edeceğiz" dedi. Bakan Şahin, Ulusal yargı ağı projesiyle dava sırasında Nüfus Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü'nden istenen bilgilerin bir kaç dakikada mahkemeye ulaştırıldığını, böylece yargı sürecinin hızlandırıldığını da dile getirdi. Bakan Şahin, yargıçların ve savcıların çok daha rahat bir ortamda hizmet vermelerini sağlamak için tedbirler alındığını da söyleyerek, "Adalet Bakanlığı olarak son yıllarda lojman yapımına da büyük önem verdik. Onlar kira derdi peşinde koşmamalılar. Daha eksiğimiz var. En geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de tüm hâkim ve savcılarımızı lojmana kavuşturmak istiyoruz. Çünkü onlar çok rahat ederlerse, kafaları rahat olursa, gönülleri rahat olursa yargılama işinde de vatandaşımızın işini o kadar kolay ve kısa sürede gerçekleştirirler" dedi.

Haberin Devamı

 

KonuÅŸmasının son bölümünüÂ"Ä°ÅŸ istiyorum" diye bağıran gence ayıran Adalet Bakanı Mehmet Ali Åžahin, "Nereye gitti Özay, Özay burada mısın" dedikten sonra ÅŸu ifadeleri kullandı:

15 BÄ°N MEMUR ALINACAK


"Ben tanıyorum bu arkadaşı. Bu arkadaşımız yakın bir zamana kadar bizim misafirimizdi. Cezaevinden yeni çıktı, tahliye oldu. GeçmiÅŸ olsun. 'Ä°ÅŸ istiyorum' dedi. Tabi bakın Aralık ayının 15'inde 15 bin yeni memur alacağız. EÄŸer Özay ÅŸartları taşıyorsa baÅŸvursun. Adalet Bakanlığı olarak Ä°nfaz koruma memuru alıyoruz. Zabıt kâtibi alıyoruz ama sınavla alıyoruz. Åžartlarını taşıyorsa baÅŸvurur. Çünkü benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem deÄŸil. Eleman alıyoruz ancak sınavla KPSS'ye girecek. DoÄŸru tercihte bulunacak ve ondan sonra yerleÅŸtirmede herhangi bir kamu kuruluÅŸuna personel olarak girecek.ÂO bakımdan benden iÅŸ isteyen o arkadaşım veya onun gibi düşünen kardeÅŸlerimiz bakın Aralık ayının 15'nden itibaren 15 bin civarında boÅŸ kadro için ilanlar yapılacak. Tercih kitapçıkları dağıtılacak. KPSS'ye girmiÅŸ olan gençlerimiz buyursunlar, baÅŸvursunlar. 2009 yılında da böyle olacak. O bakımdan bir kaç gün önceye kadar bizim misafirimiz olan Özay'ın burada gelip bana söylemesi gereken bir sözü burada iÅŸte bağırarak söylemiÅŸ olması, Boyabatlıların geleneksel misafirperverliÄŸine yakışmadı. Çünkü ben bilirim ki Boyabatlılar son derece misafirperver insanlardır. Bir dertleri varsa gelir söyler, biz de derdine derman oluruz."

Haberin Devamı


YENGEYİ DÖVME


Ardından Özay Çelikçi'ye nasihatte da bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Lütfen yenge hanımı dövmeyin. Hanım senden çok şikâyetçi. Özay eğer duyuyorsan beni dinle. Hanımlara el uzatılmaz. Yenge senden çok şikâyetçi. Delikanlı adamsın, eline taş versek sıkacak kadar güçlüsün. Ama hem misafirperver ol hem de el kaldırılmaması gereken bir hanıma özellikle de eşine el kaldırma. İş konusunda dediğim çerçevede hareket edersin başvuruda bulunursun" dedi. Bakan Mehmet Ali Şahin, daha sonra Adalet Sarayı'nı hizmete açtıktan sonra AKP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.


KARDEŞİM EŞİNİ DÖVÜYORDU


Bu arada Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den iş isteyince polis tarafından gözaltına alınan ve Sinop'un Boyabat İlçesi Kumluk Mahallesinde oturan Özay Çelikçi'nin uzun süre işsiz olduğu ortaya çıktı. Özay Çelikçi'nin 22 yaşındaki eşi Hatice, çocukları 3,5 yaşındaki İbrahim ve 2,5 yaşındaki Selamet Çelikçi'nin geçimini çayçılık yaparak sağladığını belirten ablası Şehibe Akçay, "Eşini dövüyordu. Zaman zaman psikolojik bunalımlar da yaşıyordu. Ara sıra çay ocaklarında çalışıyordu. Kardeşimin hiç işi olmadı" dedi. Özay Çelikçi'nin 2003 yılında 27 yaşındaki oğlu Murat Akça'yı sokakta durup dururken bıçakla karnından yaraladığını ve bu nedenle 1 yıl cezaevinde yattığını da söyleyen abla Şehibe Akça, "Özay'ın yeşil kartı bulunuyor ve Kaymakamlıktan yardım alıyordu.

Kendisinin psikolojik sorunları var. Bu yüzden tedavi olması lazım" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!