Saddam'a mektup göndereceğim

Güncelleme Tarihi:

Saddama mektup göndereceğim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:16

Başbakan Bülent Ecevit, ekonominin darboğazdan çıktığını, 2 yıldır çekilen sıkıntıların bittiğini belirterek, ‘‘Bunları aşma sürecine girince, şevkim yerine geldi. Çok daha rahat konuşur oldum. ABD'de çok ağır bir program vardı. Hiç yorgunluk duymadım, şevkle çalıştım’’ dedi. Gazeteci Taha Akyol'un CNN Türk'de dün gece yayınlanan ‘Eğrisi Doğrusu’ programına konuk olan Ecevit, ABD gezisini ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Ecevit, Akyol'un sorularına şu yanıtları verdi:

VATANDAŞ YIL SONU RAHATLAR

Ekonomideki rahatlığı, sokaktaki vatandaş, bu yıl sonu hissetmeye başlar. En önemli sorun işsizlik. Aldığımız bütün önlemler ile çıkarsa bankalar yasası kanalıyla devletin yatırıma katkısı, işsizliği azaltacak. Şimdiden tekstilde bir canlanma var.

SADDAM'A MEKTUP

Başkan Bush, Irak'la ilgili olarak yapacağı bir operasyonun Türkiye'de bölünmeye neden olmayacağını ve buna gereken özenin gösterileceğini çok açık bir şekilde ifade etti. Irak konusunu sadece Başkan Bush açtı. Amerikan yönetimi Saddam'dan kurtulmaya kararlı. Buna gereksinme duymaz hale gelebilmeleri Irak'ın ve Saddam Hüseyin'in atacağı adımlara bağlı. Artık durumu Saddam Hüseyin'in ciddiye almasını bekliyorum, bugünlerde kendisine bir mektup da göndereceğim.

312 VE 159

Kamuoyundan gelen tepkileri izliyorum. Hafta başında liderlerle toplantı yapacağım. Bir şey yapabilir miyiz diye, bu konuyu gündeme getireceğim.

SEVR DİYENLER SESİNİ KISTI

1-2 yıl öncesine kadar Avrupa'da Sevr'i dile getiren, dünyanın nereden gelip, nereye gittiğini bilmeyen genç politikacılar vardı. Son zamanlarda dile getirmiyorlar. Çünkü Türkiye'nin önemi belli oldu.

KEMAL DERVİŞ VE MHP

Bazen eleştiriler, tartışmalar oluyor. Bunları doğal karşılıyorum, bazen üslupta ipin ucu kaçırılsa bile. Hemen devreye giriyorum. Benim görevim hükümet içinde uzlaşmayı kolaylaştırmak. Şimdiye kadar tartışmalar oldu. Fakat sonunda uzlaşmaya varıldı.

KIBRIS

Kıbrıs konusunda, burada iki ayrı devlet ve 2 ayrı millet olduğu gerçeği kabul edilmelidir. AB, bu soruna karışmamalıdır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!