Sabotaj sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Sabotaj sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yöre halkı isyanda

Hürrİyet Akdeniz'in ‘‘Cinayet bu’’ başlığı ile duyurduğu Konyaaltı Plajı'na sabotaj aralıksız sürüyor. Bölgedeki altyapı çalışmalarından çıkan çamurlu zemin sularının, özel kanallarla ünlü plaja boşaltılması ‘‘Bu, Türk turizmine yapılan bir sabotaj’’ yorumlarını da beraberinde getiriyor.

Değişen birşey yok

Çamurlu su ile evsel atıkların kirliliği her geçen gün yoğunlaştırdığını savunan halk, denizdeki canlıların da zarar gördüğünü vurguluyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in zemin suyunun havuzlarda dinlendirilip tahliye edileceğini söylemesine karşın, plajın kaderi değişmedi.

Garip savunma

Başkana yakışmadı

BaŞkan Böcek ‘‘Daha önce bu işi yaz aylarında yapıyorduk. Deniz çok kirlendiğinden turistler ve halk plaja gelemiyordu. Kış aylarında plaj boş olduğu için sorun olmuyor. Tahliye işi kontrol altında yapılıyor. Mavi Bayrağın 2000'de de alınması için Konyaaltı Tanıtma Vakfı tarafından çalışmalar yapılıyor’’ diye konuştu.

Çevrecilere görev çağrısı

Konyaaltı Plajı'nın kirliliğine tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin kendi eliyle denizi katletmesinin affedilemez bir hata olduğunu söyledi. Çamurlu suyun denizle birleştiği noktada balıkların öldüğünü ve zeminin çamurla kaplandığını ileri süren vatandaşlar, çevrecileri göreve çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!