Sabıkalı hırsızı 'samimi itirafı' kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Sabıkalı hırsızı samimi itirafı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 16:56

Pursaklar'da bir bilgisayar firmasından soygun yaptıkları iddiasıyla yakalanan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Pursaklar'da bir bilgisayar firmasına saat 06.45 sıralarında gelen 5 kişi, dükkandaki LCD Tv, monitör, bilgisayar kasası ve DVD oynatıcısını alarak kaçtı.

Soygunun ardından güvenlik kamerasını inceleyen jandarma ekipleri peş peşe gerçekleştirdikleri operasyonlar sonucu kimliklerini tespit ettikleri şahıslardan 3'ünü yakalayarak adliyeye sevk etti.

Bu kişilerden 1'i yaşı küçük olduğu, ikisi ise “mahkemedeki samimi itirafları” gözününde bulundurularak serbest bırakıldı.

Firma sahibi İsmail Çağlar, yaptığı açıklamada, kiraladıkları otomobille sabah erken saatlerde dükkanın önüne gelen 5 kişinin, 10 milim kalınlığındaki camı kırıp içeri girdiklerini ve bazı elektronik eşyaları alarak kaçtıklarını söyledi.

Jandarma tarafından yakalanan 3 kişiden birinin hırsızlık ve çeşitli suçlardan 13 sabıkası bulunduğunu da anlatan Çağlar, söz konusu zanlının soygunu gerçekleştirmeden bir hafta önce cezaevinden çıktığını ifade etti.

Haberin Devamı

Olayın ardından çalınan mallarını bulabilmek için ekiplerle birlikte çalıntı malların satılması muhtemel yerlere gittiklerini söyleyen Çağlar, söz konusu yerlerdeki elektronik malzemelerin bir çoğunun seri numarasının söküldüğünü ve bu şekilde satışa sunulduğunu anlattı.

Çağlar, güvenlik kamerası tarafından da kaydedilen görüntüleri göstererek, 5 kişinin 35 saniyede soygunu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Daha önce de iki kere soyulduklarını belirten Çağlar, hırsızlığa karşı yeni tedbirler almaya çalıştıklarını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!