Sabah namazının kazası nasıl kılınır, kaç rekattır? Sabah namazının kazasına nasıl niyet edilir?

Güncelleme Tarihi:

Sabah namazının kazası nasıl kılınır, kaç rekattır Sabah namazının kazasına nasıl niyet edilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 09:44

Sabah namazı, imsak vakti ile güneşin doğuş vakti arasında kılınır. Fakat bazı nedenlerden dolayı kılınamayan namazlar daha sonra kaza edilir. Peki Sabah namazının kazası nasıl kılınır ve niyet edilir? Sabah namazının kazası öğleden sonra kılınır mı? İşte konu hakkında detaylar...

Haberin Devamı

Kur’an’da vaktinde kılınamayan namazların kaza edilmesi ile ilgili olarak açık bir ifade bulunmamakla birlikte, Hz. Peygamber (s.a.s.) vaktinde kılamadığı namazları kaza etmiş ve ashabına da bunu tavsiye etmiştir. Peki sabah namazının kazası nasıl kılınır? İşte detaylar...

Sabah namazının kazası ne zaman kılınır?

Kerahat vakti dışında, herhangi bir sebepten dolayı kılınamayan namazlar, gün içinde ya da daha sonra kılınabilir. Kerahat vakitleri girdiğinde sadece sabah namazı kazası değil hiç bir namazın kazası kılınmaz.

Bu durumda sabah namazı farzının kazası için en doğru olan vakit; güneş doğduktan 45 dakika sonra başlamakta olup öğle vakti saatine 45 dakika kala sona erer. Bu süre aralığında sabah namazı kazası sünneti ve farzı ile kaza edilerek kılınabilir.

Haberin Devamı

Sabah namazının kazası nasıl kılınır ve niyet edilir?

Kaçırılan namazların farzı kılınır. Sabah namazı 2 rekat sünnet ve 2 rekat farz olmak üzere 4 rekattır. Sabah namazı 2 rekat farzı kılınarak kaza edilir.

Sabah namazının kazası kılınırken "Niyet ettim Allah rızası için kılamadığım sabah namazının kazasını kılmaya" diyerek niyet edilir ve namaza durulur.

BAKMADAN GEÇME!