Rusya'dan sonra ABD

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan sonra ABD
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz, 200 kişilik bir heyetle ABD'ye çıkarma yapacak. Yılmaz, gezisi sırasında Başkan Clinton'la ve birçok ABD'li yetkiliyle görüşecek. Yılmaz gezide ABD'nin desteğini alarak AB'ye de ‘‘alternatif buluruz’ mesajı verecek.

Başbakan Mesut Yılmaz, Avrupa Birliği ve İslam Kalkınma Örgütü'nün Türkiye karşıtı kararlarının ardından, Rusya Başbakanı Viktor Çernomırdin'i Ankara'da ağırlayıp önemli anlaşmalar imzaladıktan sonra şimdi de ABD cephesinde atağa kalkmak üzere Washington'a gidiyor. Yılmaz'ın ilk kez Beyaz Saray'da Başkan Bill Clinton'la görüşeceği bu ziyareti, özel kiralanan bir Airbus uçağını dolduracak olan 200 kişilik kalabalık bir heyetle gerçekleşiyor.

Devlet Bakanı Güneş Taner, ziyaretin en önemli unsurlarından biri olan IMF ile görüşmeler yapmak üzere dün ABD'ye gitti. Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen başkanlığındaki bir heyet de pazartesi gününden beri IMF ile görüşmeleri sürdürüyor. Dış Ticaret Müsteşarı Yavuz Ege başkanlığındaki bir heyet de ABD'de tekstil kotaları ve ticari anlaşmalar için görüşmelerde bulunuyor. Devlet Bakanı Cavit Kavak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer de Yılmaz'la beraber ABD'ye gidenler arasında yer alıyorlar.

AB ülkelerine Türkiye'nin başka alternatifleri bulunduğunu göstermek isteyecek olan Yılmaz, cuma günü ABD Başkanı Bill Clinton'la görüşerek, hükümetine siyasi ve ekonomik destek isteyecek. 21 Aralık'a kadar kalacağı ABD'de Clinton'ın yanı sıra, ABD eski Başkanı George Bush, Başkan Yardımcısı Al Gore, Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ve Savunma Bakanı William Cohen, Hazine, Enerji ve Ticaret Bakanları, IMF ve Dünya Bankası Başkanları ile görüşmeler yapacak olan Yılmaz, Türk-Amerikan derneklerini ziyaret edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!