Rusya'da tur teknesi battı: 9 ölü

Güncelleme Tarihi:

Rusyada tur teknesi battı: 9 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 09:51

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir Türk genci tarafından doğum günü partisi için kiralanan tur teknesi battı. Teknede bulunan 16 kişiden 9'unun boğulduğu, 7'sinin kurtulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre, dün gece TSİ 23.58’de Moskova nehri üzerinde gezi yapan Lastoçka isimli tekne dönüş yaptığı sırada bir mavnaya çarptı.

Itar-Tass haber ajansı, kazadan hemen sonra batmaya başlayan teknedeki 16 yolcu ve mürettebattan 9'unun öldüğünü bildirdi.

Rus basını, kurtarılanlar arasında Nevzat ve Kemal isimli iki Türk vatandaşıyla bir ABD büyükelçiliği çalışanın da olduğunu ifade etti. Nevzat adlı Türk'ün teknedeki partide 31'inci yaş gününü kutladığı belirtildi.

Rus yetkililer tekne sahibi ve kaptanı Gennady Zinger'in de kazada hayatını kaybettiğini bildirdi.

Teknenin 12 kişilik olmasına rağmen daha fazla yolcu aldığı ve teknede kutlama yapıldığı sırada kazanın meydana geldiği belirtildi. Rus kurtarma ekipleri tekneyi tamamen yüzeye çıkarırken, Zinger'in bu yıl içinde fazla yolcu aldığı için birkaç kez cezaya çarptırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

RUSYA'DA TUR TEKNESİ BATTI / WEB TV

TEKNEDEN KURTARILANLARIN İLK GÖRÜNTÜLERİ

Rusya, geçtiğimiz haftalarda ülke tarihinin en büyük gemi kazalarından birini yaşamıştı. Rusya’nın özerk cumhuriyetlerinden Tataristan’da, Volga Nehri üzerinde turistik gezi düzenleyen bir yolcu gemisi batmış, olayda 28'i çocuk 122 kişi ölmüştü. 10 Temmuz'daki kazanın, gemiye aşırı yolcu alınmasından kaynaklandığı belirtilmişti.

FİLİPİNLER'DE YAN YATAN YOLCU GEMİSİNDEN 140 KİŞİ KURTARILDI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!