Rus pilot dosyası: Soruşturma yeniden

Güncelleme Tarihi:

Rus pilot dosyası: Soruşturma yeniden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 23:45

TÜRK hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu Suriye topraklarında öldürdüğü iddia edilen Alpaslan Çelik hakkında “Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev’in ağır tahrik altında öldürülmesi” suçundan verilen takipsizlik kararı kaldırıldı.

Haberin Devamı

Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, yeni iddia ve delillerin oluştuğunu belirtip yeniden soruşturma başlattı.

İzmir’de 31 Mart’da bir restoranda, silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda buraya giden polis, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirdiği 17 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında düşürülen Rus uçağının pilotunu Suriye topraklarında öldürdüğü iddia edilen Alpaslan Çelik de yer almıştı. Çelik’le birlikte 7 kişi tutuklanmıştı.

Çelik savcılık ifadesinde, Rus pilotu vurduğu iddialarını reddetmişti. Çelik, Rus pilotun, Suriye’de Türkmenlerin yanında savaşan başka bir gruba bağlı kişinin açtığı ateş sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini, kendisinin ise kesinlikle ateş etmediğini savunmuştu.

Savcı Berkant Karakaya, Rus pilot Rumyantsev’in öldürülmesiyle ilgili yaklaşık 1.5 ay yürüttüğü soruşturma sonrasında Çelik hakkında takipsizlik kararı vermişti.

BAKMADAN GEÇME!