Rüküşlük abidesiydim

Güncelleme Tarihi:

Rüküşlük abidesiydim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sezen Aksu, 23-26 Ağustos tarihleri arasında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konserlerde, hem eşsiz bir müzik ziyafeti çekecek, hem de izleyenleri gülmekten kırıp geçirecek. Konserlerine ‘‘Firuze'' ve ‘‘Hadi Bakalım'' adlı şarkılarla başlayacak olan Aksu bu arada stand-up tarzında bir gösteri de yapacak. Gazinolarda çalıştığı yılları da acımazsızca ve sivri bir dille yargılayacak olan Sezen Aksu hazırladığı gösteri metninde, ‘‘Gazinolarda çalışırken giydiğim o payetli, kabarık kıyafetlerle bir rüküşlük abidesiydim'' diyerek eski Sezen Aksu'yla da dalga geçiyor.

İzleyicileri Sezen Aksu'nun gözünden görünen Türkiye ile tanıştıracağını söyleyen sanatçı, iki skeçten oluşacak programın ilk bölümünde, 80'li yılların ailesini komik bir dille anlatacak. Aksu ikinci bölümde ise, İnternet'le ve modernizmle tanışmış, Yanılgı ve Sanılgı adlı bebekleri olan bir köylü aileyi ele alacak. Atilla Özdemiroğlu'ndan Uzay Heparı ve Onno Tunç'a kadar müzikal yolculuğunda beraber olduğu sanatçıları da mizahi bir dille anacak olan taçsız kraliçe, ‘‘Ne kadar uğraşsam da bu bölümün hüzünlü olmasını engelleyemedim'' diyor.

Sezen'den espriler

(Evlilikleriyle ilgili) Türkiye'deki ihtilallerle benim evliliklerim hep aynı tarihlere rastlıyor. Böyle zamanlarda bazı insanlar saçlarını kestirip, bunalım geçirirken, ben evlenmeyi tercih ediyorum.

(Şarkılarıyla ilgili) Ben söyleyince ayıp, çapkın oluyor, ‘‘Tombul tombul memeler kapanmıyor düğmeler''i halk söyleyince, türkü oluyor. Ben de mağara kovuğundan çıkmadım. Ben de bu ülkenin insanıyım ve o kültürle yetiştim.

(Ahmet Utlu'yla ilgili) Bu 1.58 buçuk boyumla niye gözüm iki metrelik adama ilişir, onunla evlenirim anlamıyorum.

80'li yıllarda tarlalarda çapa yapan köylülerimiz, 90'lı yıllarda ellerinde cep telefonu, evlerinde bilgisayar, İnternet'e bağlanıyor ve Japon Borsası'ndan buğday alıyor. Bizim politikacılar da hâlâ 1950'lerdeki gibi, ‘‘Köylü Milletin Efendisidir'' politikasını yürütmeye çalışıyor.

Üniversiteye başladığım yıllarda okul kantinini konser salonu niyetine kullanıyordum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!