Ruhsatsız silah ticareti operasyonunda 17 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Ruhsatsız silah ticareti operasyonunda 17 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 16:28

İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesir ve Bolu'da ruhsatsız silah ticareti yaptıkları ileri sürülen 17 kişi, polisin operasyonu sonucu yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 2 ay süren istihbarat ve teknik takibi sonucu, silah kaçakçılığı ve ticareti yaptığı iddia edilen grubun elemanları belirlendi.

İzmir'in çeşitli semtlerinde belirlenen adreslere “eş zamanlı” düzenlenen operasyonlarda silah kaçakçılığı ve ticareti yaptıkları ileri sürülen Ali K. (76), Mehmet Zülküfil G. (51), Hakan B. (31), Burhanettin Ç. (34), Salih K. (55), Abdülselam T. (36), Ziver G. (37), Ata B. (44), Sercan B. (37), Şaban K. (34), Mehmet D. (65) ve Zakir B. (32) yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 5 tabanca, 3 av tüfeği, 12 şarjör, 92 mermi, 1 kuru sıkı tabanca, 1 plastik jop, 5 boş çek sayfası, bin 465 karton kaçak sigara ve 120 karton kaçak puro ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gözaltındaki 12 zanlının sorgulanması sonucu İzmir'in Torbalı ilçesi, Bolu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Balıkesir'de de birer kişinin ruhsatsız silah satış olayına karıştıkları belirlendi. Bu kişiler de bulundukları kentlerdeki polis ekiplerince yakalandı.

İzmir'de yakalanan zanlıların İzmir Adliyesine, diğer zanlıların da yakalandıkları kentlerdeki adliyelere sevk edilecekleri bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!