Ruhsatsız havai fişek deposunda patlama

Güncelleme Tarihi:

Ruhsatsız havai fişek deposunda patlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2005 02:02

Ümraniye DES Sanayi Sitesi’nde gıda depolandığı bildirilen ruhsatsız havai fişek deposunda meydana gelen patlamada 6 kişi öldü. Deponun sahibi Coşkun Acar’ı polis arıyor.

Dün saat 11.00 sıralarında Ümraniye Dudullu’daki DES Sanayi Sitesi Yolcuzade Sokak 8 numarada bulunan Coşkun Acar’a ait ‘Acar Ticaret Organizasyon LTD’ye ait depoda büyük bir patlama meydana geldi. Kaynak yapıldığı sırada depolanan havai fişeklerin tutuşması sonucu meydana geldiği ileri sürülen patlamanın ardından işyerinde yangın çıktı.

Patlama sırasında iki katlı işyerinde bulunan 38 yaşındaki Can Abanoz, 16 yaşındaki Arda Abanoz, 23 yaşındaki Atilla Koçar, 34 yaşındaki Ercan Cingil ve karşıdaki yangın söndürme malzemeleri dükkanından yardımlarına koşan 19 yaşındaki Çetin Öztatlı ile bitişikteki torna atölyesinin sahibi 47 yaşındaki Cemal Topal yaşamını yitirdi. Yaralanan İbrahim Rüzgar ve Hüseyin Abanoz Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri de hafif yaralandı.

Yangınla birlikte yeni patlamaların meydana geldiği depo ile birlikte sağ ve sol yanındaki 10 ve 6 numaralı torna atölyeleri savaş alanına döndü.

Yangına ilk müdahaleyi sanayi sitesinin itfaiyesi yaparken Ümraniye, Kadıköy ve Üsküdar İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Havai fişek fabrikasındaki patlamada hayatını kaybedenler arasında bulunan 34 yaşındaki Ercan Cingil’in, fabrikanın imalathanesinde değil havai fişeklerin patlatıldığı gösterilerde görevlendirildiği belirtildi. Fabrikanın imalathanesinde çalışmayan Cingil’in gösterilere götürülecek olan malzemeleri almak için imalathanede bulunduğu belirtiliyor.

Annesi Fatma, babası İrfan ve Muazzez Ersoy’un vokalistliğini yapan kızkardeşi Nurcan Cingil ile birlikte yaşayan Ercan Cingil havai fişek deposunda 6 ay önce çalışmaya başlamış. Yakınları, birkaç gün önce kadrosu yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyledikleri Cingil’in sevdiklerine ‘Bunu hep birlikte kutlayacağız’ dediğini söylediler.

Patlamada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Arda Abanoz okulun son günleri olduğu için babası Hüseyin Abanoz ve amcası Can Abanoz’un yanına ziyaret için gitmişti. Uzun zamandır aynı firmada çalışan Hüseyin Abanoz patlama sırasında depoda bulunmadığı için kurtulurken, Merdivenköy’deki Mustafa Saffet Anadolu Lisesi Hazırlık Sınıfı Öğrencisi oğlu Arda Abanoz ve kardeşi Can Abanoz hayatını kaybetti.

Yakınları sinir krizi geçirdi

Yangını haber alarak olay yerine gelen depo çalışanlarının yakınları sinir krizleri geçirdi. Ölenlerden Çetin Öztatlı’nın babası Hüseyin Öztatlı ise oğlunu çalıştığı işyerinde bulamayınca baygınlık geçirdi. Hayatını kaybedenlerin kimlik tespitinin yapılmaya çalışıldığını kaydeden yetkililer, olay ile ilgili soruşturma başlatırken depoda müşterilere sevk edilmek üzere olan havai fişeklerin birleştirme işinin yapıldığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!