RTÜK'ün yeni patronu

Güncelleme Tarihi:

RTÜKün yeni patronu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kutlu Savaş, RTÜK'ün 5. Başkanı oldu. Susurluk Raporu'nun hazırlayıcısı da olan Savaş'ı, Başbakan Yılmaz destekliyor. Dünkü oylamada Savaş 5 oy alırken, diğer başkan adayı Fatih Karaca sadece 2 oy aldı.

Kamuoyunda Susurluk raporu olarak tanınan çetelerle ilgili çalışmayı yürüten Başbakanlık Teftiş Kurulu eski başkanı Kutlu Savaş, dün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) beşinci başkanı oldu. Savaş, Başkan Yardımcısını belirlemek üzere kuruldan süre istedi.

RTÜK dün, yeni seçilen üç üyesi olan Fatih Karaca, Kutlu Savaş ve Tülay Çetingüleç ilk toplantını yaptı. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren toplantıda RTÜK Başkanlığı için ANAP'lı Ercan San, Kutlu Savaş'ı aday gösterirken, eski başkan yardımcılarından Fatih Karaca, kendisi aday oldu. Yapılan seçimler sonucunda, Kutlu Savaş 5 oy alırken, Fatih Karaca 2 oyda kaldı. Üyelerden biri ise boş oy kullandı.

Savaş, başkanlığa seçildikten sonra, kendisinin kurula önereceği yardımcısını belirlemek için diğer üyelerden süre istedi. Üyelerin uygun görmesi üzerine Savaş'a, belirsiz bir süre tanındı.

Toplantı sonunda açıklamayı, gelenek olduğu üzere yeni seçilen başkan olan Kutlu Savaş değil, başkanlığa vekalet eden Nedim Tekin ile Ercan San yaptılar. Tekin, açıklamada, seçimlerle ilgili bilgi verirken, toplantıda başkan yardımcılığı için herhangi bir görüşmenin yapılmadığını vurguladı.

Savaş, bundan sonra yardımcılığını üstlenecek kişiyi üst kurula önerecek, üst kurul ise bu kişiyi oylayacak. Başkan yardımcılığı için, Tülay Çetingüleç'in adı geçerken, kurul içi dengeler nedeniyle Karaca'nın da başkan yardımcılığına getirilebileceği öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!