RTÜK'e sigaralı Atatürk şikâyeti

Güncelleme Tarihi:

RTÜKe sigaralı Atatürk şikâyeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası'nın reklamlarında yer alan ‘Sigara içen Atatürk görüntüsü', sigara karşıtı savaşı alevlendirdi. Sigarayla Savaşanlar Vakfı, reklamdaki ‘Sigara içen Atatürk' görüntüsünü RTÜK'e şikayet etti.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyd Korbey, RTÜK Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, İş Bankası adına hazırlanan konulu reklam filminde, tarihi bir belge sunmak adına Atatürk rolünü üstlenmiş oyuncuya bütün sahnelerde sigara içirilmesini eleştirdi. Reklam filminde, ilgili yasaya ve RTÜK'ün ilgili genelgesine aykırı davranıldığını savunan Korbey, ‘‘Reklamda Atatürk'ün belgesel bir filmi kullanılsaydı ve sigara içtiği görülseydi buna bir şey diyemezdiniz. Ama burada bir senaryo var ve bir artist oynuyor. Bu artiste sigara içirilmesinin hiçbir anlamı yok'' dedi.

Korbey, sigara ile mücadele için uğraşılan şu günlerde, bu reklamın çocuk ve gençlere kötü örnek oluşturduğuna işaret ederek, ‘‘Kimsenin hiçbir şeyin arkasına sığınarak çocuk ve gençlerimizi korumak içi çıkarılmış bu yasayı çiğnemeye hakkı yoktur. Ayrıca, Atatürk gibi son derece etkileyici bir ismin, sürekli sigara içen bir görüntüyle gençlere kötü örnek olarak gösterilmesine asla müsaade etmemeliyiz'' görüşünü dile getirdi.

RTÜK Başkan Yardımcısı Fatih Karaca, Vakfın şikayetini değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Bu çerçevede, İş Bankası Genel Müdürlüğü ile bağlantı kuracaklarını ifade eden Karaca, İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin de gerekli incelemeleri yapacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!