RTÜK'e 341 milyarlık daire

Güncelleme Tarihi:

RTÜKe 341 milyarlık daire
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yönetimi tarafından, İstanbul Kanlıca'da milyarlarca lira ödenerek lüks daire alındığı iddiası, TBMM gündemine getirildi. DTP Ordu Milletvekili Müjdat Koç, RTÜK'e, Kanlıca'da ikişer adet lüks daire ve Didim'de villalar alınıp alınmadığına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Kanlıca'daki dairelerin 650'şer bin dolar olmak üzere toplam 1 milyon 300 bin dolara (yaklaşık 341 milyar TL.) malolduğu iddia edilmişti.

RTÜK eski Başkanı İbrahim Agah Çubukçu, Koç'a gönderdiği yanıtta, Kanlıca'da daire aldıklarını doğruladı, ancak dairelerin alım fiyatlarını açıklamadı. RTÜK'ün Didim'de herhangi bir villa satın almadığını kaydeden Çubukçu, şu bilgileri verdi:

‘‘Kurul, İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün halen kiralık bir binada hizmet vermesi sebebiyle, bina alımı için araştırma yaptığı günlerde, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde ihaleye çıkarmış olduğu gayrımenkuller arasında bulunan ve adı geçen Banka'nın lojman olarak kullandığı Kanlıca'daki iki dairenin hizmet binası olarak alınmasını uygun görmüştür. ’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!