RTÜK 'Göğüs kazası'na savunma istedi

Güncelleme Tarihi:

RTÜK Göğüs kazasına savunma istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2007 00:00

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil'in yaptığı “Aşk Olsun” programında bir yarışmacının göğsünün açılması ve müstehcen konuşmalar yapılması nedeniyle Show TV'den savunma istedi.

Haberin Devamı

İşte yarışmacının göğsünün açıldığı an 

Üst Kurul'un dünkü toplantısında, Show TV'de yayınlanan ve Mehmet Ali Erbil'in sunduğu “Aşk Olsun” adlı programla ilgili olarak hazırlanan rapor değerlendirildi.

Üst Kurul, programın 22 Şubat saat 09.00'da yayınlanan, Hilal Cebeci'nin konuk edildiği bölümünde geçen konuşmaları değerlendirdi. Programda, “Benim hakkımda bir sayfa yazı yazmışlardı”, “Yıldo ile telefonda konuştu hamile kaldı”, “Tabii ben o santral memuresini hamile bırakırdım. Onu yapmamak için konuşmadım”, “Diyorlar ki, bu telefonda konuşunca hamile bırakıyor, uzaktan telefonla. Benimle konuşursanız kalıyorsunuz hamile. Çift kontörle oluyorsa ikiz de olabiliyor. Böyle bir yeteneğim var benim. Onun için hamile kalmak isteyenler bana telefon açsınlar, anında hamile bırakıyorum” şeklinde diyaloglar yer almıştı.

Haberin Devamı

Bu diyalogların yer aldığı bölüm ile 22 Martta saat 10.20'de yayınlanan bölümde bir yarışmacının göbek dansı yaparken giysisinin sağ göğüs dekoltesinin açılarak göğsünün görünmesi nedeniyle, 3984 sayılı yasanın 4. maddesinin (z) bendinde yer alan “gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması” ilkesinin ihlal edildiği sonucuna varıldı.
Kuruluşun ilgili program nedeniyle daha önce uyarısı bulunması ve program durdurma müeyyidesi uygulanması söz konusu olduğundan, Show TV'nin savunmasının alınması kararlaştırıldı.

Yayın kuruluşunun savunması incelendikten sonra Üst Kurul, kuruluşa ceza uygulanması konusunda kararını verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!