RP'ye şok deliller

Güncelleme Tarihi:

RPye şok deliller
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Orduda irticaya karşı kurulan Batı Çalışma Grubu'nun, Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen raporunda, RP'nin kapatma davasında çok ciddi delil oluşturabilecek belgelerin yeraldığı ortaya çıktı.

Anayasa Mahkemesi'nin incelemeye aldığı raporda, İslama Çağrı Cemiyeti'nden Beşir Darçın aracılığı ile RP'ye 500 bin dolarlık yardım çeki gönderildiğine ilişkin belgelere yer verildi.

RP'nin, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı (AMGT) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) ile bağı olduğuna ilişkin belgeler de mahkemeye sunuldu. Siyasi Partiler Yasası'nın 4'üncü bölümünde, ‘Yan kuruluş yasağı' temelli parti kapatma nedeni sayıldığı için RP'den bu konuda savunma istenebileceği belirlendi.

Raporda, RP'ye 1989 yerel seçimleri öncesinde Almanya'dan Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı aracılığı ile 65 bin mark gönderildiği, Bosna paralarının Süleyman Mercümek kanalı ile RP'ye aktarıldığına ilişkin belgeler de var. Avrupa Müslümanları 2'nci Konferansı'na RP'nin para yardımında bulunduğunun belgelerine ve Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin, Irak'a ambargo uygulanmasından sonra Türkiye'deki rejimin yıkılacağına ilişkin sözleri de raporda yer aldı.

İSLAMİ SERMAYEYE DİKKAT!

İslami sermaye gruplarının, irticacı vakıf, dernek, kuruluşlarla, yayın organlarının listesi ve bunlar hakkında son derece detaylı bilgi de aktarıldı. ‘100 siyasal İslamcı patron'un irticayı desteklediği, ‘Planlı irtica faaliyeti içinde bulunan' RP'nin siyaset-ticaret-tarikat üçgeni içinde olduğu vurgulandı. Raporda, ‘irticai kesimin, İslam devletinin kalesi olarak' imam hatip okullarını gördükleri, bu okullardan talebin üzerinde mezun verildiği, ihtiyaç fazlasının da özellikle hukuk, siyasal bilgiler ve polis akademilerine bilinçli olarak yönlendirildiği vurgulandı. Buradaki amacın ‘devlet kadrolarını işgal ederek siyasal İslam ordusu içinde İslami bir devlet yapısını' oluşturmak olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!