RP'den glu glu dansı

Güncelleme Tarihi:

RPden glu glu dansı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kesintisiz 8 yıllık eğitime karşı protesto eylemlerine başlayan RP, BBP'ye bağlı Nizam'ı Alem Ocakları'nın, imam hatip dernekleriyle yaptığı ‘iki dakika ışık karartma' eylemine katılma kararı aldı. Oysa Erbakan, ‘Aydınlık için bir dakika karanlık' eylemini, ‘‘Glu glu dansı yapıyorlar'' diye nitelemişti.

RP, son dönemin en önemli reformlarından birisi olarak nitelenen 8 yıllık kesintisiz eğitime karşı yeni protesto eylemlerine girişiyor. ‘Temiz toplum' talebiyle yapılan ‘Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık' eylemine çok sert tepki gösteren ve ışık söndürme eylemcilerinin üzerine güvenlik güçlerini gönderen RP, şimdi kesintisiz eğitime karşı kendisi de aynı eyleme başvuruyor.

RP, BBP'ye bağlı ‘Nizam-ı Alem Ocakları'nın imam-hatip dernekleriyle birlikte başlattığı, ‘Her akşam iki dakika ışık karartma' eylemine katılma kararı aldı. RP Lideri Necmettin Erbakan, ‘Çetelerin ortaya çıkarılıp, temiz toplumun oluşturulması' gibi en doğal demokratik haklarını kullanan milyonların ‘ışık karartma' eylemi için, ‘‘Glu glu dansı yapıyorlar'', ‘‘Fasa fiso'' ve ‘‘Çocukca şeyler'' ifadelerini kullanmıştı. Dönemin Adalet Bakanı ve RP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan da eylemcilere tepkisini, ‘‘Mum söndü oynuyorlar'' diye dile getirmişti. RP, kesintisiz eğitimi protesto amacıyla ‘ışık karartma' eyleminin yanısıra, ‘kepenk kapama', ‘işe gitmeme' ve ‘telefon santrallarını kilitleme' eylemlerine de başvuracak. RP, okulların açılacağı Eylül ayında da, mitingler planlıyor. Erbakan, bu mitinglerin özellikle dini kimliği ağır basan illerde düzenlenmesini istedi. Kesintisiz eğitime karşı düzenlenen, ancak laik cumhuriyet yerine din devleti kurulması taleplerinin dile getirilmesi nedeniyle kamuoyunda infial yaratan protesto gösterilerini ‘demokratik tepki' diye niteleyen Erbakan, partisinin önceki günkü Meclis grup toplantısında da milletvekillerine, ‘‘Halkın kesintisiz eğitime karşı gösterdiği haklı tepkinin öncüsü olun'' talimatını verdi. Erbakan'ın bu sözleri, RP milletvekilleri tarafından ‘eylemlerin yükseltilmesi' yönünde yorumlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!