RP raportörüne özel koruma

Güncelleme Tarihi:

RP raportörüne özel koruma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin kapatılması yolunda görüş bildirdikten sonra aşırı dinci yayın organlarının boy hedefi haline gelen Anayasa Mahkemesi Raportörü Yusuf Öztürk yakın korumaya alındı. Öztürk özel olarak korunurken, Anayasa Mahkemesi'nde de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

RP'nin kapatma davasında, ‘RP’nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği' gerekçesiyle Anayasa'ya göre ‘kapatılması’ yolunda görüş bildiren ve bu nedenle de aşırı dinci yayın organlarının boy hedefi haline getirdiği Anayasa Mahkemesi Raportörü Yusuf Öztürk'e, özel koruma verildi. Öztürk on gündür bir polis memuru tarafından sürekli korunuyor. Mahkemedeki güvenlik önlemleri de davada finale gelinmesi nedeniyle büyük bir titizlikle uygulanıyor. Mahkemeye giriş çıkışlar, saat olarak takip defterine kaydedilirken, ziyaretçilerin çantaları ve eşyaları X-Ray cihazı ile kontrol ediliyor. Ziyaretçiler içeriye elektronik kapıdan geçerek girebiliyorlar. Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerine ziyaretçilerin isimleri bildirilerek, randevular da teyit ediliyor.

ÖZDEN: ON GÜNDE TAMAM

Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ise, heyetin yeni bir araştırma, dinleme kararı almaması veya üyelerden birinin hazırlanmak için süre istememesi halinde, RP'nin kapatma davasının yarından (çarşamba) başlamak üzere bir hafta on güne kadar sonuçlandırabileceğini belirtti.

Özden dün Hürriyet'e Raportör Yusuf Öztürk'e kendilerini Cumhuriyet muhabiri olarak tanıtıp, özel konuşmaların da tutanaklarını yayınlayan Akit muhabirlerinin Basın Konseyi'ne şikayet edilebileceğini de ifade etti. Özden, Öztürk'ün şikayette bulunabileceğini belirterek, ‘‘Raportörler herkesle konuşup, herkesten bilgi toplayabilirler. Sayın Öztürk, ne konuştuğunu bilecek bir yapıdadır. Konuştuğu adamların sağcı veya solcu olması önemli değildir. Hazırladığı rapor bağlayıcı değildir. Mahkeme tarafından değerlendirilir. Raportör herkesin arkadaşı olabilir, buna müdahale edemeyiz. Ancak, raportörün görevine aykırı bir durum ortaya çıkarsa, görevini kötüye kullanması durumunda müdahale edebiliriz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!