RP diplomalı Hizbullahçı

Güncelleme Tarihi:

RP diplomalı Hizbullahçı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kocaeli'de düzenlenen operasyonda yakalanan Arif Tarı'nın, Refah Partisi'nden ‘‘eğitim diplomalı’’, eski Genel Başkan Erbakan'dan da ‘‘Milli Görüş Üstün Hizmet Belgeli’’ olduğu belirlendi.

Kocaeli'de 5 Temmuz'da düzenlenen Hizbullah operasyonunda yakalanan Arif Tarı'nın, kapatılan RP'den ‘‘eğitim diploması’’, eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'dan da ‘‘Üstün Hizmet Belgesi’’ aldığı ortaya çıktı.

Kalaşnikof yanı sıra çok çeşitli silah ve cephane, gece görüş dürbünü, kurşun dökme aparatlarının ele geçirildiği operasyon sonucunda tutuklanan Tarı'ya verilen ‘‘RP Eğitim Diploması’’nda kapatılan partinin ağır toplarından Ahmet Tekdal'ın imzası yer alıyor.

Tarı'ya verilen 165 seri numaralı diplomada, ‘‘Refah Partisi eğitim diploması. Sayın Arif Tarı'ya bu diploma RP 1985 yılı eğitim çalışmalarına iştirak etmiş olması münasebetiyle verilmiştir’’ vurgulaması dikkat çekiyor.

Tarı'nın RP ile bağlantısını ortaya koyan ikinci belge ise Erbakan'ın imzasını taşıyan, ‘‘Milli Görüş 20. yıl Üstün Hizmet Belgesi’’. Belgede, ‘‘Milli Görüş'e 20 yıldır yaptığı üstün hizmetlerden dolayı verilmiştir’’ ibaresi de yer alıyor.

ŞEVKİ'NİN DE AKRABASI

Diplomalı ve takdir belgeli Tarı, Almanya'ya kaçan eski RP milletvekili Şevki Yılmaz'ın da akrabası. Kocaeli operasyonunda tutuklanan Tarı, aynı zamanda tabanca mermisi ve av malzemeleri bayii.

Sanıkların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, Milli Gençlik Vakfı makbuzları ve, ‘‘T.C.'nin zindanlarındaki Müslümanlar hakkında 1997 yılı raporu’’ da ele geçirildi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'nın Merkez-Servetiye Köyü-Hasbahçe Mevkii'nde yaptığı operasyonda tutuklanan sanıklardan jandarma astsubayı Halil Bulut'un, Haziran 1997'de ordudan uzaklaştırıldığı da ortaya çıktı.

Aranan sanıklardan deniz astsubay Mehmet Kazgan ise Aralık 1996'da Yüksek Askeri Şûra kararıyla ordudan atıldı. Kazgan'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Anıttepe Gemisi'nde çarkçı astsubay çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!