RP’den, jandarma siyasileri fişliyor iddiası

Güncelleme Tarihi:

RP’den, jandarma siyasileri fişliyor iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İstanbul Büyükçekmece İlçe Jandarma Komutanlığı'nca, 1 Eylül 1997 tarih ve 0621-1454-97/11688 sayılı yazıyla tüm siyasi parti ilçe başkanlarından, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin açık kimlik bilgileri ve ikametgah adresleri istendiğini bildirdi. Şahin, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, bu bilgilerin Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü Siyasi Partiler Masası'nda yasa gereği mevcut olduğunu hatırlattı ve ‘‘Jandarma tarafından aynı bilgilerin istenmesinin sebebi nedir?’’ dedi. Şahin, şu soruların yanıtını istedi:

1 1774 sayılı Kimlik Bildirim Kanunu, Jandarma Komutanlığı'na, Siyasi Partilerle ilgili hangi görevleri yüklemiştir de bu bilgiler değinilen yasaya göre talep edilmektedir?

2 Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı'nca, il ve ilçe jandarma komutanlıklarına bu doğrultuda bir talimat verilmiş midir? Verilmişse sebebi nedir? Verilmemişse, Büyükçekmece İlçe Jandarma Komutanlığı böyle bir işlemi hangi amaçla yapmıştır? İlgili ilçe jandarma komutanı hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılması düşünülmekte midir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!