RP: Çamur atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

RP: Çamur atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çeçenistan'a yardım amacıyla RP'lilere teslim edilen 10 milyon doların ortadan kaybolduğu iddiası, bomba gibi patladı. Ankara DGM'nin soruşturması, Mercümek skandalının sarsıntısını atlatamayan RP'yi bir kez daha karıştırdı. Partililer ve tepkilerini iletmek için arayan vatandaşlar nedeniyle, genel merkezin telefonları kilitlendi. RP üst yönetimi arasında da yoğun bir telefon trafiği yaşandı. RP sözcüleri şu savunmaları yaptılar:

Abdülkadir Aksu (RP Genel Başkan Yardımcısı) Çok gülünç ve basit bir iddia. Kaddafi gibi Amerika'ya kafa tutmuş bir lider, her şeyi açık açık, bütün dünyanın gözü önünde yapar, ilan ederdi. Çeçenistan'a yardım yaparken kimden korkacak da bizim aracılığımızla yapacak? Olay anlaşıldığında, iddiayı ortaya atanlar utanacaklar.

Abdullah Gül (RP Genel Başkan Yardımcısı) Hepsi saçma. Hiçbirinin alakası yok. O işleri iyi bilirler. Niye, Libya'nın kendisi vermiyormuş da, bizi aracı yapıyormuş? Çeçenistan'a Türkiye gerekli yardımı yaptı. Hiçbirinin aslı yok, tamamen yalan. DGM, bu tip şeylerle uğraşırsa kendini çok küçük düşürür.

Yasin Hatipoğlu (TBMM'nin RP'li Başkanvekili) Bunun cevabı bir buruk tebessümdür. Niye tebessümdür? Değeri ve ölçüsü odur bu haberin. Niye buruk? Bir hukuk devletinde mesele haline getiriliyor, böyle mesnetsiz, tutarsız, aymazlıklar.

Ali Oğuz (RP İstanbul Milletvekili) Çamur atıyorlar. İz bırakır diyorlar. Biz çamur atalım, siz kurtulun diyorlar. Vatandaş da, ‘Koca gazete yalan mı yazar' diyor. ‘Almışsınızdır, yemişsinizdir' diyor. Çeçenistan için para geldiyse, Erbakan Hoca'ya niye versinler. Acı bir iftiradır. Bizi kötülemek için yapıyorlar. Masa başı haber, asparagastır.

Süleyman Arif Emre (RP İstanbul Milletvekili) Meyveli ağaca taş atarlar. RP'nin yükselişini durdurmak için hokkabazlık şapkasından tavşan çıkartır gibi iftira çıkarılıyor. Fakat RP'nin büyümesini önleyemeyecekler. Milletimize ve Allah'ımıza güveniyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!