Roxy’de parti üzerine parti

Güncelleme Tarihi:

Roxy’de parti üzerine parti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:22

İstanbul'un en eski mekanlarından Roxy iyiden iyiye kulübe dönüştü. Tıka basa dolu bir programı olan Roxy'de bu hafta neredeyse her gece bir parti var. Üstelik bu partilerde clubberlar'ı çok mutlu edecek isimler çalacak.

Roxy'deki ilk parti 17 Aralık Pazartesi gecesi gerçekleşiyor. Partide Tech-Trio Session, Crunch (DJ Shop), Yazz (live performance), DJ Tag (DJ Shop) çalacak. 1997'den itibaren İstanbul'da çeşitli underground partilerde çalan Crunch yeni açılan DJ Shop oluşumu içinde yer alıyor. Uzun yıllar Los Angeles'da Tech-House prodüktörü olarak çalışmalarına devam eden Yazz dört yıldır İstanbul'da kendi prodüksiyonlarını canlı olarak sergilemeye devam ediyor.

1997-2000 arası Londra'da OCB partilerinde çalan Tag, J&B Techno Festivali 3 ve Exodigital Roxy partilerinde İstanbullular'la buluştu. Bu ay Tünel'de kendi plak dükkanını açan DJ Tag, bundan sonra DJ Shop ile partilerine devam edecek.

Roxy'de 21 Aralık'ta ‘‘Club Sessions Volume IV Cold House 2.0 feat.’’ kapsamında U.F.U.K , ertesi günse ‘‘Radio 92 nokta 3 - Nokia 5510 Clubbin' Party’’ de DJ Style-ist & Mabbas, DJ Tarkan ve DJ 7-Erhan çalacak.

Hepsi bu kadar değil. Gate Production'ın düzenlediği 'A Gate To Clubbin at Roxy' geceleri 20 Aralık'ta Miss Bisto ile devam ediyor. DJ'lerin kraliçesi olarak tanınan Miss Bisto'nun (Clara Da Costa) DJ'lik yeteneklerinin göz kamaştırdığı söyleniyor.

Yılın altı ayını geçirdiği küçük ama kaotik bir ada olan İbiza'yı evi olarak adlandıran DJ'lerin kraliçesi kendini sadece İbiza ile sınırlamadı. İngiltere'deki Passion, Shindig, Love To Be, Garlands, Colours and Progress gibi kulüpleri sallamakla kalmayıp, bunların yanında Avustralya, Malezya, Almanya ve Güney Afrika gibi ülkeleri de etki alanına almayı bildi. Bu başarılar da adını dünyanın en ünlü DJ'leri arasına yazdırdı.

Park Orman çadırında yıldızlar geçidi

Deep Dish, Derrick May, Kevin Saunderson, 100%Isıs, Nigel Hayes a.k.a Chaser, Circulation, Inland Knights, Pete De Monde, Darren Reo, Eddie Amador gibi isimlerin katıldığı 30 bin kişinin dans ettiği partiler düzenleyen FG (Future Generation) 21 Aralık'ta da büyük bir partiye imza atacak. Partide kimler yok ki...

Silver Planet Records'dan DJ U-nus, James Holden, Dave Conway ve King of Spin olarak bilinen Chris Comer, FG Clubbing'in Park Orman'da kurulan dev şeffaf dans çadırında gerçekleşecek partide çalacak.

Saat 23.00'de başlayacak partinin giriş ücreti 15 milyon TL. (bir içki dahil) Parti Sony Ericsson, Ford Ka, Redbull ve Time Out sponsorluğunda düzenleniyor.

Yılbaşı öncesi ısınma turları yapmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir parti.

Sarnıç partileri tam gaz

Sarnıç Project kapsamında düzenlenen partilerin ikincisi bu gece yapılıyor. Beyazıt Antik Otel’in altındaki tarihi Bizans sarnıcında yapılan ve Kenny at Wonderland adını taşıyan partiye Kenny Hawkes'un (Space resident UK) yanı sıra Cure Shot (909) DJ Ozan (POGO) ve DJ İlker (Quasar 104.4 - POGO) katılıyor.

DJ ve prodüktör Kenny Hawkes bu işi yapmaya karar verdiği günden beri İngiliz dans müziğine yön veriyor. 18 yaşındayken kendini İspanya'da DJ'lik yaparken bulan Hawkes aslında Brighton doğumlu. 90'ların başında yeniden doğduğu kente dönen Kenny, Londra'da korsan yayın yapan GIRLS FM'de çalışmaya başladı. Bir anda milyonlarca dinleyiciye heyecan vermeye başlayınca daha 22 yaşında underground dans müzik istasyonlarının vazgeçilmezi haline geldi.

Kenny Hawkes'in başarıları bununla kalmıyor, ayrıca Londra'nın en kaliteli house kulübünde yani Space'de resident DJ oldu. 15 yıllık kariyeri boyunca Derrick Carter, François Kevorkian ve Pete Heller gibi isimlerle aynı mixer'i kullanan Kenny, Space'in tüm dünyada 1 numaralı house kulübü olmasında büyük bir pay sahibi oldu.

Bugüne dek Belçika'dan Japonya'ya, San Francisco'dan Portekiz'e dek birçok kulüpte çalan Kenny en çok Kuzey Amerika'da popüler. 'Jet Sex' ve 'Ashley's War' onun bugüne dek yaptığı en beğenilen prodüksiyonlar. İlk kez 15 Aralık 2001 gecesi Türkiye'ye gelecek olan Kenny, hala Paper Recordings'in en itibarlı prodüktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. House müzik banyosu yapmak isteyenler Kenny Hawkes'u kaçırmamalı.

(Beyazıt Antik Hotel) 0212 638 58 58. Bilgi için: www.sarnicpro.com Giriş: 18 milyon (ilk Miller dahil)

Fransa'nın uluslararası şöhrete sahip bir numaralı rock grubu Noir Desir'in altıncı albümü 'Des Visages Des Figures' yayımlandığı Fransa, Kanada, İsviçre ve Belçika'da şu ana kadar 1 milyona yakın bir tiraj elde etti. Albümden çıkan ilk single 'Le Vent Nous Portera' da Manu Chao gruba gitarıyla eşlik ediyor. Albüm Türkiye'de de çıktı.

Bugüne dek yayınladıkları iki albümle (Savage Garden, Affirmation) 10 milyondan fazla satış yapan Avusturalyalı ikili Savage Garden geçtiğimiz yıl içinde dağılma karar almıştı. Bu kararın ardından ilk solo albümü için stüdyoya kapanan grubun solisti Darren Hayes albümü Spin'in kayıtlarını tamamladı. Darren Mart 2002 tarihinde yayınlanması planlanan albümü için şimdiden tüm Avrupa'da promosyon turlarına başladı.

Garbage üçüncü albümleri olan Beautiful Garbage'dan çıkacak ikinci single'ın Cherry Lips (Go Baby Go!) olmasına karar verdi. Amerikalı yazar JT Leroy'dan ilham alınarak yazılan şarkı, Howie B ve Roger Sanchez tarafından yapılan remiksle desteklenerek farklı iki CD formatında yayınlanacak. Single'ın çıkış tarihi 21 Ocak 2002 olarak belirlendi.

İlki 1 Aralık'ta gerçekleşen TT Clubbing Maslak Park Orman partilerinin ikincisi bugün yapılıyor. Partinin konuğuysa dünya rekoru sahibi DJ Corvin Dalek. Budapeşte'de doğan Corvin Dalek ilk DJ'lik tecrübesini 1998 yılının yılbaşı arifesinde kentin varoşlarında bir tren istasyonunda gerçekleştirdi. Dalek kurduğu sunflower şirketiyle Doğu Avrupa'nın ilk tekno partilerini verdi. Dalek, 1998'den beri Narodni Podnik Sound & Design Studio'larında DJ, prodüktör, remixer ve grafik tasarımcısı olarak yapıyor. Corvin Dalek sektöründe en hızlı ellere sahip DJ olarak da tanınıyor. Şubat 2000'de 12 teknik pikabı çalmayı deneyen Dalek'in dünya rekoru kayıtlara geçirildi. Bu platform underground Avrupa müziğinin gelişimine katkıda bulundu ve Wet & Hard adı verilen post-techno soul güçlendi. Tüm müzik dergilerinin kritiklerinde övülen Dalek, New York Times'ta da yer aldı.

Etkinlik takvimi

21 Aralık Cuma günü ünlü rock grubu Duman saat 24.00'da Ankara'daki Manhattan Müzik Kulübü'nde sahne alacak.

Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında gerçekleştirilen konserler dizisinin bugünkü konuğu Aydın Esen. Esen, Babylon'da 23.00'da başlayacak konsere 80'li yıllarda kurduğu ‘‘Transfusion’’ adlı grubuyla katılıyor. Babylon Performans Merkezi, Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (212) 292 73 68

HAFTANIN LİSTESİ

Bu haftanın listesi Blue Jean Dergisi'de DJ Chart hazırlayan 2Fun'dan

1 Mutekki Aron Akira

2 Crydamoure Archigram

3 Stereo Jack & Doorkeeper Pushed & Drifted

4 Solo & Logan A Don't Hold Back

5 Pascal F.E.O.S Northern Lights Rmx

6 Avex Its Your Future-Alex

Flatner mix

7 Denki Groove Wicked Jumper

8 Laptech Mugen Feel Free

9 L.S.G Risin

10 Wotan Metemorph
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!