Romanya'da 29 Ekim kutlamaları erken başladı

Güncelleme Tarihi:

Romanyada 29 Ekim kutlamaları erken başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 14:36

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 82’nci yıldönümü kutlamaları Romanya’da erken başladı. Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği, Aydın Doğan Vakfı ve Romanya Kültür Bakanlığı işbirliğiyle, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Romanya’da bir karikatür sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Bükreş’teki sergide, Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası yarışmalarda ödül alan eserler sanatseverlerle buluştu. Türkiye, Romanya ve birçok ülkeden sanatçının ödüllü karikatürleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

’BU SERGİ KÜLTÜREL DİYALOĞUMUZU DAHA DA ARTIRDI’

Romanya Kültür ve Din İşleri Bakanlığı merkez binasında 24-28 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek serginin açılışını Romanya Kültür ve Din İşleri Bakanı Adrian İorgulescu ve Büyükelçi Ahmet Rıfat Ökçün birlikte yaptı. Serginin açılışına Romanya Kültür ve Din İşler Bakanı’nın yanı sıra AB Komisyonu Büyükelçisi Jonotha Schele, Hırvatistan Büyükelçisi, Kazakistan Büyükelçisi ve Türk vatandaşları ile Romen ve soydaş Tatar vatandaşları katıldı.
İorgulescu, serginin açılışı öncesi yaptığı konuşmada, "Türk Büyükelçiliği’ne bu karikatür sergisini açma girişiminde bulunduğu için teşekkür ederim. Bu işbirliği için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye ile Romanya arasındaki kültürel ilişkiler iyi seviyede. Bu sergi kültürel diyaloğumuzu daha da artırdı" dedi.

Haberin Devamı

KARİKATÜRLER HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

Büyükelçi Ökçün ise bu etkinliği Türkiye Cumhuriyeti’nin 82’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla organize ettiklerini, desteklerinden dolayı Romanya Kültür Bakanlığı’na teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.
Sergiyi gezerek tek tek karikatürleri inceleyen vatandaşların ise zaman zaman gülüp, zaman zaman derinlere daldığı gözlendi.

Romanya’da bir hafta devam edecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Aydın Doğan Vakfı’nın karikatür sergisiyle başladı. Romanya’da 29 Ekim’e kadar sürecek etkinlikler kapsamında, ayrı gün ve saatlerde ’Gelibolu’ filminin özel gösterimi, Osmanlı Sarayı Geleneksel Kıyafetleri Defilesi ve Türk Yemekleri Haftası gibi organizasyonlar yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!