Roma ve Bizans döneminden 415 eser ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Roma ve Bizans döneminden 415 eser ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 07:00

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 415 tarihi eser niteliğinde obje ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı. Eserler, İstanbul Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin ellerinde bulunan tarihi eserleri yurtdışına kaçırarak satmaya çalıştıkları yönünde bilgi aldı. Alınan bilgi üzerine çalışma başlatan ekipler, tarihi eser kaçakçılarına yönelik bir ay içerisinde Küçükçekmece, Kadıköy ve Kartal’da 4 ayrı operasyon düzenledi. Aramalarda, Roma Dönemi’ne ait disk atan ve güreş yapan sporcu figürleri, 2 bin yıllık köpek figürlü bir madalyon, boğa ve kartal figürlerinin bir arada gösterildiği bir bronz obje, Hıristiyanlık dönemine ait Hz. İsa ve Hz. Meryem figürünün yer aldığı sikkeler, Roma Dönemi’ne ait gözyaşı şişeleri, Eros heykeli, gümüş ve bronz yüzük ve takılar, mızrak ve ok uçları ile Bizans dönemine ait altın sikkelerin bulunduğu 415 parça tarihi eser ele geçti. Bir evde ise havan mermisi bulundu.

Haberin Devamı

MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Yetkililer, benzerlerine müzelerde rastlanılması zor olan 415 eserin yurtdışına kaçırılmasının engellendiğini belirttiler. Gözaltına alınan 6 kişi, haklarında yapılan işlemlerin ardından serbest kaldı. 415 eser İstanbul Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü’ne teslim edildi. Havan mermisi ise İstanbul Deniz Müzesi’ne gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!