Roketli saldırı

Güncelleme Tarihi:

Roketli saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK, Sıvas'ın Hafik ilçesi'nde sandık kurulu üyeleriyle, onları korumakla görevli jandarma timine roketatarla saldırdı. 2'si sandık görevlisi 4 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. yurdun çeşitli yerlerindeki olaylarda da 5 kişi yaşamını yitirirken, 54 kişi yaralandı.

SIVAS'ın Hafik ilçesi Kızılcaören köyünden dönen sandık kurulu üyeleriyle bunları korumakla görevli jandarma timi, PKK tarafından pusuya düşürüldü, 2'si sandık görevlisi 2'si asker, 4 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de ağır yaralandı.

Oy verme işleminin tamamlanmasından sonra sandık görevlileri ve onları koruyan jandarma timi saat 14.00'de Hafik ilçesine dönmek üzere yola çıktı. Yolda pusu kuran teröristlerin roketatarla saldırdığı askeri araçta bulunan jandarma komando onbaşılar Davut Gündoğdu ve Hasan Yılmaz ile sandık görevlileri Halil Çelik ve Kemal Ayan yaşamını yitirdi. Jandarma komando onbaşı Hacı Fındıkçı ile erler Bekir Bozbağ, Kemal Ocak, Serdar Kurtcu ve sandık görevlisi Cemil Akbaş ağır yaralandı. Güvenlik güçleri bölgede operasyon başlatırken, yaralılar Sivas'a getirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

OLAYLARDA 5 KİŞİ ÖLDÜ

54 KİŞİ YARALANDI

Bu arada, dün çeşitli illerde adaylar ve taraftarları arasında çıkan olaylarda 5 kişi öldü, 54 kişi yaralandı. Önceki gün de İstanbul'da bir SİP'li, konvoydan açılan ateş sonucu ölmüştü.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Başaran köyünde, muhtar adayları İsa Dağdeviren ve Sinan Cevher'in taraftarları arasında kavga çıktı. Kalaşnikof silahların kullanıldığı çatışmaoa Mehmet Diner, Mehmet Devanlı ve Mehmet Nilüfer adlı köylüler olay yerinde ölürken, yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Yine Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Fıstıközü Köyü'nde eski muhtar Hüseyin Yalçınkaya ile muhtar adayı Abdülkadir Tezel dün birbirlerine kurşun yağdırdılar. Tezel ölürken, Yalçınkaya yaralandı.

ADAYA KANLI PUSU

Kastamonu'nun Ağlı İlçesi'ne bağlı Adalar Köyü'nde muhtar adayı Mustafa Arslan, rakibi muhtar adayı Adnan Yılmaz'ın kardeşi Adil Yılmaz tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesinde cumartesi akşamı ANAP'lılarla DYP'liler arasında kavga çıktı. Tarafların tabanca da kullandığı kavgada, Ramazan Karabulut kurşunla, Vesile Karabulut ve Kenan Güzenge ise taş ve sopalarla yaralandı.

SEÇİM BIÇAĞI

Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Atalar Köyü'nde çıkan seçim tartışmasında İsmail Kaşıkçı bıçakla yaralandı. Muş'un merkeze bağlı Konukbekler beldesinin ANAP'lı Belediye Başkan Adayı Atik Fırat ile DSP'li Belediye Başkan Adayı Aydın Ardün arasında başlayan taşlı-sopalı kavgada 6 kişi yaralandı. Muş DSP İl Genel Meclisi adayı M. Salih Yarıcı'nın Dere Mahallesi'ndeki evine, önceki gece kimliği belirlenemeyen kişilerce molotofkokteylli saldırıda bulunuldu.

ÇORLU'DA SİLAHLI SALDIRI

DTP'nin Tekirdağ milletvekili adayı Fikret Çolakoğlu, önceki sabaha karşı Çorlu'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Kimliği belirlenemeyen saldırgan kaçarken, vücuduna 4 kurşun isabet eden Çolakoğlu, Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ankara'da da FP-MHP ile CHP-DSP konvoyları birbirine girdi. Altındağ'da FP konvoyu ile MHP seçmenlerinin giriştiği taşlı sopalı kavgada 3 kişi yaralandı, bir çok aracın camları kırıldı. Keçiören'de de CHP'lilerle DSP'lilerin kavgasında, aralarında TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan'ın oğlu Emre Gürkan'ın da bulunduğu 8 kişi yaralandı.

MUŞ VE ERZURUM'DA 17 YARALI

Muş'un merkeze bağlı Tekyol köyünde 4, Bulanık'ın Yokuşbaşı köyünde 3, Erzurum Oltu ilçesine bağlı Böcüklü köyünde 5, Erzurum'un Köprüköy ilçesine bağlı Sarıtaş köyünde ise 2 kişi, seçim tartışmaları nedeniyle çıkan kavgalarda yaralandı. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Ali Goncalı köyünde, muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup çatıştı, muhtar adayı Hıdır Tekin'in eşi Suna Tekin tabanca kurşunuyla, 14 kişi de taş ve sopalarda yaralandı. Kars'ın Kağızman ilçesi Böcüklü köyünde, muhtar adayları Şevket Kaya ile Hüseyin Kurukafa taraftarları, oy verme işlemi bitip oyların tasnifine geçildiği sırada kavga çıktı. Taşlı- sopalı kavgada Cemal Kaya, Bediha Kaya, Mehmet Kısak, Kemal Kısak ve Dağıstan Dayan yaralandı. Yaralılar, Erzurum Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ANAP'LIDAN ATEŞ

Aydın'da ANAP'lı Belediye Başkanı Hüseyin Aksu'nun önceki gece makam aracı olarak kullandığı özel otomobiline başkanlık forsunu çekerek seçmenlerin yoğun olduğu semtlerde seçmenlere para ve yiyecek dağıttığı ihbarı üzerine DYP'liler harekete geçti. Aksu ve ekibiyle DYP'liler arasında tartışma çıktı. DYP'liler, parti binasının önünde toplanıp Ilıcabaşı'na doğru yürümek istedi. Başkan Aksu'nun, seçim kampanyasını yürüten vakıf görevlilerine dağıttığı telsizlerden geçen anonsla, DYP'lilere saldırılması talimatı verdiği öne sürüldü. Polis, DYP'lileri yürüyüşten vazgeçirdi. Tellidede semtinde bir kahvehaneye giden Başkan Aksu'nun koruması Celal Arslan, DYP Meclis Üyesi Adayı Yaşar Kanşıray ve partililer tarafından dövüldü. Silahına sarılan Aksu, havaya bir iki el ateş etti. Arslan, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!